Uroš Zorman je neuspešno začel delo na klopi slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Zorman je neuspešno začel delo na klopi slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je ena izmed petih evropskih reprezentanc, ki se lahko potegujejo za posebno vabilo, ob njej so kandidatke še Nizozemska, Češka, Slovaška in Avstrija. Slovenija je v kvalifikacijah izpadla po dveh porazih proti Srbiji. V Celju je bilo 34:31, v Kragujevcu 23:20.

V Rokometni zvezi Slovenije so še zapisali, da se bo ekipa v prihodnje izzive podala v nekoliko spremenjeni zasedbi, predvsem pa bo imela ekipa s selektorjem Urošem Zormanom na voljo več skupnega časa, v katerem se bo lahko bolj optimalno pripravila na izzive, ki jo čakajo.

Kot prvo priložnost za takšne priprave so navedli sredozemske igre v Alžiriji letos poleti. Na njih bo Slovenija nastopila tako z moško kot tudi žensko reprezentanco. Jeseni moško zasedbo že čaka začetek kvalifikacij za EP 2024 v skupini s Črno goro, Bosno in Hercegovino ter Kosovom.

Svetovno prvenstvo bo na sporedu med 11. in 29. januarjem v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Jönköpingu in Kristianstadu na Švedskem ter Krakovu, Gdansku, Katovicah in Plocku na Poljskem.