Tone Turnšek je odločno zavrnil vsa namigovanja. Foto: RTV SLO
Tone Turnšek je odločno zavrnil vsa namigovanja. Foto: RTV SLO

"Mi smo Kamenico odstavili, ker je imel slabe rezultate. Z njegovo menjavo na selektorskem mestu pa nimamo nič. Kdor trdi drugače, laže," je v povišanem tonu in odločno za MMC zavrnil namigovanja, ki so se pojavila v športni javnosti ob presenetljivi odstavitvi Kamenice. Turnšek je še pojasnil, da so se s Kamenico sporazumeli o vseh podrobnostih njegovega odhoda.

Celjskega lobija ni mogoče zanikati
Kljub temu pa se povezava s Celjem ponuja kar sama. V predsedstvu Rokometne zveze Slovenije, ki ga sestavljajo "težkokategorniki" slovenskega gospodarstva, sedijo tudi posamezniki, ki so tako ali drugače povezani s Celjem oziroma Pivovarno Laško: Boško Šrot, predsednik Pivovarne Laško - bodoči Turnškov naslednik v klubu, Tomaž Jeršič, Dušan Zorko (Pivovarna Union), Franci Pliberšek (Mik Celje). Zadnji trije so tudi člani upravnega odbora celjskega kluba ...

A dvom ostaja ...
Zato dvom o (ne)vpletenosti celjskega lobija ostaja. Razblinila bi ga lahko samo utemeljitev predsedstva, kjer bi bili podani resnični razlogi za "nogo" Kamenici - če seveda obstajajo. A vplivni možje na čelu rokometne zveze z javnostjo komunicirajo le prek kratkih pisnih sporočil, ki pa do zdaj niso pojasnila ničesar.

Aleš Vozel