Oslabljene Slovenke brez Tamare Zidanšek (na sliki) in Kaje Juvan so aprila izgubile proti Slovaški s 4:0.Foto: EPA
Oslabljene Slovenke brez Tamare Zidanšek (na sliki) in Kaje Juvan so aprila izgubile proti Slovaški s 4:0.Foto: EPA

Na seznamu so Veronika Erjavec (181. WTA), Tamara Zidanšek (199.), Pia Lovrič (517.), Živa Falkner (526.) in Alja Senica (1261.).

Vesel sem, da imam na voljo trenutno najboljše slovenske igralke, tudi Veroniko Erjavec in Tamaro Zidanšek. Živa in Pia sta del ekipe že dolgo časa, zraven pa je tudi najboljša
mladinka Alja Senica. Tokrat bo zaradi poškodbe manjkala Ela Nala Milić, del ekipe pa bo od četrtka tudi Kaja Juvan, ki pa še ne bo igrala. Vesel sem, da je del ekipe znova tudi
Tamara Zidanšek, njene izkušnje bodo še kako pomembne v dvoboju z Nizozemkami. Kot vedno sem optimist in verjamem, da se lahko znova vrnemo med najboljše reprezentance na svetu,” je dejal Kraševec.

Najvišje uvrščena Nizozemka na lestvici WTA je Arantxa Rus (77.), sledijo Suzan Lamens (125.), Arianne Hartono (151.) in Anouk Koevermans (229.).

Zmagovalka dvoboja se bo aprila merila za uvrstitev na zaključni turnir, kjer bo sodelovalo 12 najboljših reprezentanc na svetu. Poraženka obračuna v Velenju bo nazadovala v skupino 1.