Taylor Fritz. Foto: Reuters
Taylor Fritz. Foto: Reuters

Zverev bo tako še naprej moral čakati na prvo slavje na turnirjih velike četverice. Pred štirimi leti je v finalu New Yorka izgubil proti Avstrijcu Dominicu Thiemu po vodstvu z 2:0 v nizih. V finalu letošnjega Rolanda Garrosa v Parizu je z 2:1 vodil proti Carlosu Alcarazu, a bil na koncu prav tako neuspešen.

Na podoben način je Zverev klonil tudi v osmini finala Wimbledona pred dvema mesecema, ko je proti Fritzu vodil z 2:0, a mu na koncu po petih nizih moral priznati premoč. Tokrat je imel priložnost, da mu vrne milo za drago, vendar mu ni uspelo. Prvi in četrti niz je izgubil po podaljšani igi.

Zadnji Američan, ki je dvignil pokal v Flushing Meadowsu, je bil Andy Roddick leta 2003. Domači ljubitelji tenisa upajo, da je morda letos napočil čas za novega ameriškega zmagovalca.

Ponoči bosta v četrtfinalu igrala Grigor Dimitrov in Francis Tiafoe.

Emma Navarro je na poti do polfinala izločila tudi branilko naslova Coco Gauff. Foto: EPA
Emma Navarro je na poti do polfinala izločila tudi branilko naslova Coco Gauff. Foto: EPA

Navarro osvojila 24 od zadnjih 28 točk

Fritzeva rojakinja Emma Navarro se je prav tako prvič v karieri uvrstila v polfinale enega izmed štirih največjih turnirjev, potem ko je s 6:2 in 7:5 premagala Španko Paulo Badosa. 22-letnica je v drugem nizu zaostajala z 1:5.

Hči milijarderja Bena Navarra, bančnega in nepremičninskega mogotca, je prvi niz dobila v zgolj 30 minutah. V drugem je pobudo prevzela Badosa, ki pa velike prednosti ni znala unovčiti.

13. nosilka je dobila 24 od zadnjih 28 točk in po uri in 14 minutah prišla do uspeha kariere. Njena nasprotnica v polfinalu bo zmagovalka obračuna Arina Sabalenka – Činven Dženg.

Emma Navarro v dveh nizih v polfinale New Yorka

Četrtfinale, tabela (M):
SINNER (ITA/1) – MEDVEDJEV (RUS/5)
sreda

DE MINAUR (AVS/10) – DRAPER (VB/25)
sreda

FRITZ (ZDA/12) – ZVEREV (NEM/4)
7:6 (2), 3:6, 6:4, 7:6 (3)

DIMITROV (BLG/9) – TIAFOE (ZDA/20)
torek


Četrtfinale, tabela (Ž):
SWIATEK (POL/1) – PEGULA (ZDA/6)
sreda

HADDAD MAIA (BRA/22) – MUCHOVA (ČEŠ)
sreda

NAVARRO (ZDA/13) – BADOSA (ŠPA/26)
6:2, 7:5

SABALENKA (BLR/2) – DŽENG (KIT/7)
torek