Srbi so le dočakali svojo največjo športno zvezdo. Foto: Reuters
Srbi so le dočakali svojo največjo športno zvezdo. Foto: Reuters
Djokovića pričakali v Beogradu

Šest dni po zmagovitem pohodu v Avstraliji je Srbija končno dočakala svojega športnega junaka. Pred beograjsko skupščino se je razlegalo skandiranje "Nole, Nole" in "Nole, mi te imamo radi", seveda pa niso manjkali niti transparenti z napisi "Nole šampion", "Nole kralj", "Samo eden je Nole", "Nole številka ena" in "Nole, vidimo se po Roland Garrosu".

Nekoč košarkarji in odbojkarji, zdaj tenisači
"Ne morem verjeti, da ste prišli zaradi mene. Ta uspeh me je spomnil na preteklost, na vse kar sem moral dati skozi. Spominjam se, kako ste pričakali košarkarje, odbojkarje ... zdaj pa sem tukaj jaz," je bil vzhičen srbski zvezdnik.

Srbi ob dvobojih bežali iz službe in šole
"Ne morem vam opisati, kako sem hvaležen. Posebej zato, ker ste bili zaradi mene zgodaj pokonci, bežali zaradi mene iz šole, iz službe," je še dodal popularni "Nole", ki je med navdušeno občinstvo zmetal na desetine majic, kapic, teniških žogic in celo lopar. Njegova želja je, da se čez 10 do 15 let na istem kraju pojavi z mlajšima bratoma Markom in Djordjetom. Hkrati je napovedal tudi naskok na prvo mesto svetovne lestvice.

Ob koncu sprejema je Djoković odpel še dve pesmi Momčila Bajagića Bajage.

Djoković je v finalu turnirja v Melbournu s 3:1 v nizih premagal Francoza Joa-Wilfrieda Tsongo. Še prej je v polfinalu izločil prvega tenisača sveta Rogerja Federerja.

Zdaj nastop v Davisovem pokalu
Djokovića zdaj čaka nastop v Davisovem pokalu, kjer se bo Srbija v Moskvi pomerila z lansko finalistko Rusijo.

R. K.

Djokovića pričakali v Beogradu