Kolesarsko razpoložen je bil tudi voditelj pogovorov Miha Mišič. Foto: RTVSLO
Kolesarsko razpoložen je bil tudi voditelj pogovorov Miha Mišič. Foto: RTVSLO

V uredništvu športnega programa TV Slovenija so pripravili pregled leta, ki ga je vodil Urban Laurenčič, njegov kolega Miha Mišič pa se je pogovarjal z vsemi dobitniki medalj v Tokiu.

Sorodna novica 100 športnih dogodkov leta 2021

Pogačar: Za mano je neverjetno leto
Bronasti kolesar Tadej Pogačar je najprej priznal, da si ne postavlja novoletnih zaobljub: "Vedno skušaš narediti leto boljše od prejšnjega. Fino je, če si postaviš nove cilje in se skušaš tega držati. Za mano je neverjetno leto."

Krona sezone je bila seveda Dirka po Franciji, kjer je drugič zapored slavil: "Leto prej smo se zaradi covida bolj umaknili, leto 2021 je bilo glede tega bolj običajno. V pripravah bolj gledam na svojo formo, poskušam se čim manj obremenjevati z drugimi, delati je treba to, kar znaš, sam delujem tako."

Najtežje ob prvi zmagi Mohoriča
Pogačar je še priznal, da mu je bilo na Touru najtežje ob prvi etapni zmagi Mateja Mohoriča, ob koncu pogovora pa je še razmišljal o pomenu vzdušja v ekipi na tritedenskih dirkah: "Sam nimam besed pri sestavi ekipe na Touru. Lahko pa podam svoje mnenje in kaj si predstavljam, na koncu imamo v ekipi strokovnjake, ki jim zaupam. Vedno so se dobro odločili, naš koledar je dober. Ne morem se pritoževati."

Sorodna novica Začelo se je z grdim padcem, rojstvom Superlige ... kako se je nadaljevalo?

Med Rogličevi vrhunci zmage in poroka
Zelo zadovoljen je nad letom tudi Primož Roglič, ki je na Tour odšel z željo po zmagi, a moral zaradi padca hitro odstopiti. Leto je končal z olimpijskim naslovom v kronometru, še tretjič zapored pa je osvojil Vuelto, sam pa je ob osebnih vrhuncih leta poudaril še poroko.

"Nikoli prav posebej vsega ne načrtujem, poskušam ostati odprt. Sem prilagodljiv, skušam se znajti v danem trenutku. Vedno me kaj preseneti. To je čar življenja, nič ni fiksnega, še vedno sem presenečen," je v smehu priznal.

Spomini ostajajo v srcu
Na vprašanje, kje hrani spominke, ki jih dobi na številnih dirkah, pa je odgovoril: "Vse povsod jih imam malo, spomini pa predvsem ostajajo v srcu. Zlata olimpijska medalja je nekaj posebnega, za vedno se bom spominjal celotnih priprav, vse skupaj je malo bolj celostno. Nisem obseden, da bi jo vsak dan nadel nase, a ko jo pogledam, mi vzbudi prijetne občutke."

Janja Garnbet je priznala, da je tekmovanje na olimpijskih igrah povsem nekaj drugačnega kot na preostalih tekmovanjih. Foto: RTVSLO
Janja Garnbet je priznala, da je tekmovanje na olimpijskih igrah povsem nekaj drugačnega kot na preostalih tekmovanjih. Foto: RTVSLO

Mišič je gostil tudi preostale dobitnike olimpijskih medalj. Zlata plezalka Janja Garnbret je priznala, da je spremljala uspehe drugih slovenskih športnikov: "Težko je bilo zgrešiti vse uspehe, po olimpijski vasi so vsi že hodili z medaljami. Pričakovanja so bila velika, tako od mene kot javnosti, vsi so mi nadeli medaljo, a drugo je to tudi narediti. Skušala sem pričakovanja odmisliti. Olimpijske igre so nekaj popolnoma drugega kot svetovni pokal ali svetovno prvenstvo."

Srebrna judoistka Tina Trstenjak je v Tokio prišla zelo motivirana: "Hitro sem bila tudi na vrsti, zato sem tudi hitro prišla domov, tako sem Janjo spremljala od doma." Zlati kanuist Benjamin Savšek pa je priznal, da je bila na vrhuncu sezone tudi želja največja: "Bil sem sfokusiran na olimpijske igre, vse se mi je poklopilo. Bil sem dobro pripravljen, bil sem tihi favorit za medaljo, kar sem uspel tudi dokazati."

Vabljeni k ogledu celotne oddaje (kliknite na spodnjo sliko), v kateri so govorili tudi o preostalih športnih vrhuncih.