Največ žrtev je med opolicisti. Foto: Reuters
Največ žrtev je med opolicisti. Foto: Reuters

Ženska, stara okoli 30 let, se je razstrelila na eni od glavnih avenij v tunizijski prestolnici v bližini mestnega gledališča in francoskega veleposlaništva, kjer je bilo prisotnih veliko policistov, med katerimi je tudi največ ranjenih. V napadu, ki so ga oblasti označile za terorističnega, ni bilo smrtnih žrtev.

Avenija je ena najprometnejših cest v Tunisu in je bila tudi prizorišče množičnih protestov, ki so na začetku "Arabske pomladi" odnesli dolgoletnega voditelja Zina El Abidina Ben Alija. Sledilo je obdobje nestabilnosti, kar so izkoristili islamski skrajneži in v zadnjih letih izvedli nekaj terorističnih napadov.

Najbolj krvavo je bilo leto 2015, ko so skrajneži zajeli talce v muzeju Bardo v Tunisu in v obračunu z varnostnimi silami ubili 21 ljudi. Sledil je še napad v obmorskem turističnem letovišču, v katerem je bilo ubitih 38 ljudi.

Napadi na turistične kraje so prizadeli turistični sektor, od katerega je Tunizija življenjsko odvisna. V zadnjem času so se varnostne razmere malce izboljšale.