Potniki med begom pred napadalcem. Foto: Reuters
Potniki med begom pred napadalcem. Foto: Reuters

Incident se je zgodil okoli 20. ure po krajevnem času blizu postaje Kokurjo v zahodnem predmestju japonskega glavnega mesta.

Videoposnetki kažejo ljudi, ki so skozi vagone bežali pred plameni in napadalcem ter plezali skozi okna, potem ko se je vlak zasilno ustavil, poroča BBC.

Policija je sporočila, da so na prizorišču aretirali moškega, starega med 20 in 30 leti. Kot so dejali očividci in kažejo posnetki, je bil osumljenec oblečen v obleko vijoličaste in zelene barve, podobno tisti, ki jo nosi Joker, še posebej v filmu iz leta 2019.

"Mislil sem, da gre za potegavščino na noč čarovnic," je o napadu dejal eden od očividcev. "Nato pa sem videl moškega, kako je hodil v tej smeri, in počasi vihtel dolg nož."

Drugi očividci so dejali, da je osumljenec po vagonu polil prozorno tekočino in jo nato zažgal. Reuters poroča, da je bila v napadu uporabljena tudi kislina.

Gasilci v Tokiu so sporočili, da so trije ljudje huje ranjeni. Po poročanju lokalnih medijev je starejši moški, ki je bil zaboden, v nezavesti.

Nasilni zločini so na Japonskem redki, v zadnjih letih pa je bilo več odmevnih primerov napada z nožem. Avgusta je bilo v enem od njih v Tokiu ranjenih 10 ljudi.

Leta 2019 pa je v Kavasakiju moški napadel skupino šolskih otrok, ki so čakali na avtobus, ter dva ubil in jih ranil najmanj 18.