Foto: AP
Foto: AP

Najstniki so dojenčico našli na oddaljeni cesti blizu vasi Sosnovka v bližini mesta Novosibirsk. Eden od staršev najstnikov je deklico odpeljal v bolnišnico, kjer so zdravniki presodili, da je njeno stanje dobro in da je zdrava.

Policisti, ki iščejo mater, so sprožili kazensko preiskavo poskusa umora mladoletne osebe.

Starši najstnika so že izrazili željo posvojiti otroka, vendar morajo počakati, ali bo oblastem uspelo najti njegove sorodnike.

Oče enega od najstnikov je za tamkajšnje medije povedal, da se je pet prijateljev odpravilo na sprehod na pravoslavni božični dan. Pri tem so našli škatlo za jajca in pogledali vanjo. Našli so dojenčico, prekrito s tanko odejo, in stekleničko. Ko je na lokacijo prispel tudi sam, ga je bilo strah, da je deklica, ki naj bi bila takrat stara približno tri dni, morda dobila ozebline in ne bo preživela.

Po prihodu v bolnišnico jo je zdravnik hitro pregledal in uspelo jim jo je pogreti. Dekličina polt je znova postala rožnata, zdravniki pa so ocenili, da je njeno stanje dobro. Pozneje so jo premestili v otroško bolnišnico, kjer je zdaj v ustrezni oskrbi, so sporočile regionalne zdravstvene oblasti.