Izraelski zračni napad na mesto Deir Al Balah na območju Gaze. Foto: EPA
Izraelski zračni napad na mesto Deir Al Balah na območju Gaze. Foto: EPA

V izraelskih napadih na območju Han Junisa na jugu Gaze je bilo ubitih najmanj osem ljudi, še nekaj jih je umrlo, ko so izraelska letala obstreljevala taborišče v Al Mavasiju ob sredozemski obali, poročata palestinska tiskovna agencija Vafa in katarska televizija Al Džazira.

Sorodna novica Izrael po napadu na nogometno igrišče napadel cilje Hezbolaha v Libanonu

Izraelske sile so medtem obstreljevale tudi mesto Gaza na severu enklave, aktivne pa so bile tudi na območju razdejanega begunskega taborišča Nuseirat in Rafe na skrajnem jugu.

Novi napadi sledijo sobotnemu nasilju, ko je Izrael po navedbah palestinskega zdravstvenega ministrstva v napadu na šolo ubil 30 ljudi in jih ranil dodatnih sto.

Vodja izraelskih obveščevalcev David Barnea se je mudil v italijanski prestolnici, kjer se je pogovarjal z egiptovskim kolegom Abasom Kamelom in katarskim premierjem Mohamedom bin Abdulrahmanom, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Od začetka ofenzive oktobra lani so izraelske sile v Gazi ubile najmanj 39.324 ljudi, še več kot 90.000 je ranjenih. Ob tisočih pogrešanih so dejanske številke žrtev verjetno še bistveno višje. Hkrati so številni umrli zaradi uničenega zdravstvenega sistema in splošnega pomanjkanja ter lakote.

Izraelska vojska je napadla več ciljev v južnem in vzhodnem Libanonu
Karmen W. Švegl iz Tel Aviva