Mala Maddie bi danes praznovala osmi rojstni dan. Foto: EPA
Mala Maddie bi danes praznovala osmi rojstni dan. Foto: EPA

"Ideja, da bi mojo Madeleine ugrabil pedofil, je moj največji strah. Misel me je popolnoma prevzela, postala je pravo mučenje. Bilo je grozljivo, " je v knjigi zapisala Kate McCann. Knjiga Madeleine, ki na svetovne knjižne police prihaja danes in bo po mnenju številnih urednikov postala uspešnica, saj se je že v predprodaji na spletni strani Amazon uvrstila na prvo mesto najbolj prodajanih knjig, prinaša natančen opis dogajanja 3. maja 2007, ko je Madeleine izginila na počitnicah na Portugalskem.

McCannova sta popolnoma prepričana, da je Maddie še živa, zato upata, da jima bo prodaja knjige prinesla milijon funtov, ki jih potrebujeta za financiranje zasebnega iskanja pogrešane Maddie. Prepričana sta, da portugalska in britanska policija nista naredili dovolj in da sta zanemarili ključne informacije v primeru.

Občutek krivde še vedno visi nad staršema
Kate McCann je povedala, da ju z možem Gerryjem še vedno preveva občutek krivde zaradi izginotja svoje hčerke. "Če tvoj otrok umre v prometni nesreči ali zaradi hude bolezni, so starši v miru sami s seboj. A Madeleine je še vedno pogrešana in naju potrebuje, da ukrepava in jo rešiva," je Kate McCann povedala za britanski The Sun.

Zakonca McCann sta se znašla pod valom kritik, da sta za ugrabitev hčere kriva sama, saj sta svoje tri otroke pustila same v hotelski sobi. "Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi, a takrat smo se v hotelskem kompleksu počutili popolnoma varne. Kdo razmišlja o ugrabitvi otrok v majhnem družinskem turističnem kompleksu?" se je vprašal Garry McCann.

"Slabost, panika, grozota, strah"
V svoji knjigi je mama male Maddie natančno opisala trenutek, ko je ugotovila, da Madeleine ni več v sobi. "Ko sem ugotovila, da Madeleine ni več tam, sem šla v spalnico preverit, ali je v najini postelji. Ko je tudi tam ni bilo, me je zagrabila panika. Ko sem tekla nazaj v otroško sobo, je veter premaknil zavese. Takrat sem videla, da je okno odprto. Slabost, panika, grozota, strah. Grozljivi strah. Bog, prosim, ne!" je v knjigi zapisala Kate McCann.