Starejši brat je tako skozi okno spustil triletnega sorojenca. Foto: AP
Starejši brat je tako skozi okno spustil triletnega sorojenca. Foto: AP

Athoumani Walid je najprej slišal krike na pomoč, zato se je odpravil ven, kjer je v bližnjem stanovanju zagledal požar. S še tremi ali štirimi pomočniki so sprva hoteli vdreti v stanovanje, a se vhodna vrata niso vdala. Zato so odšli pred blok, kjer se jim je pridružilo še nekaj ljudi, in dečkoma so zakričali, naj se jim vržeta v roke.

Čeprav sta bila dečka v tretjem nadstropju, sta bila dejansko še višje, saj ima zgradba na pritličnem delu visoke stebre, zato sta padla z višine okoli desetih metrov. "Ko sta skočila, je strah izginil," je dejal Athoumani za Guardian. "Pomembno je bilo le to, da ju ujamemo."

Sorodna novica Rešitelj dečka v Parizu uredil svoj status in se pridružil gasilcem

Rešitelji z zlomljenimi kostmi

Dečka sta srhljivi dogodek preživela nepoškodovana, obstaja le možnost zastrupitve zaradi vdihavanja dima. V bolnišnici je še 17 sosednjih stanovalcev.

Prav tako so na zdravniškem opazovanju moški, ki so dečka rešili, saj obstaja možnost, da se jim je med reševalno akcijo zlomila kakšna kost.

Authomani Walid, ki ima zlomljeno zapestje, upa, da bo dogodek spremenil sam odnos do prebivalcev soseske Villeneuve v Grenoblu na jugu Francije, kjer živi veliko priseljencev.

Splezal v četrto nadstropje in rešil otroka

Maja 2018 je 22-letni priseljenec iz Malija, ki ni imel ustreznih dokumentov, tvegal življenje in splezal na balkon v četrtem nadstropju, da bi rešil otroka, ki je visel z ograje. Za junaško dejanje mu je sam francoski predsednik Emmanuel Macron podelil francosko državljanstvo.