Foto:
Foto:
Koštunica se je Djindjiću poklonil na mestu, kjer je bil nekdanji premier ubit.

Voditelji in člani Demokratske stranke (DS), katere predsednik je bil Djindjić, so na njegov grob na beograjskem pokopališču položili cvetje, ki ga prinašajo tudi številni drugi državljani.

Srbski premier Vojislav Koštunica je venec položil pred vhodom v vladno stavbo, na mesto, kjer je bil ubit nekdanji premier.

V Nišu je drugo obletnico smrti ubitega premierja več sto prebivalcev zaznamovalo s prižiganjem sveč v cerkvi. Pred tem so se zbrali na krajšem shodu.

Marović odlikoval Djindjića
Predsednik skupnosti Srbije in Črne gore Svetozar Marović je Djindjićevi vdovi Ružici vročil odlikovanje reda Nemanje, ki ga sicer dobijo zaslužni živi ljudje. Dejal je, da to pomeni nepretrgano povezavo evropskih načel in evropske prihodnosti SČG-ja z Djindjićem.

Djindjić je postal predsednik srbske vlade po dogodkih jeseni 2000, ko je predsednik Slobodan Milošević izgubil oblast. Ubili so ga pripadniki organiziranega kriminala, ki jim od 22. decembra 2003 sodijo v Beogradu.

Mićićeva svari pred zgodovino
Nekdanja vršilka dolžnosti predsednika Srbije Nataša Mićić verjame, da se bo sojenje uspešno končalo in da bodo odgovorni za atentat kaznovani. Ob tem je opozorila, da se ne sme ponoviti umor kneza Mihajla Obrenovića iz leta 1868, ko se je vedelo, kdo ga je ubil, a so odgovorni vseeno ostali skriti v temi.