Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novica o ponovljeni ponudbi Muska, o kateri je prvi poročal portal Bloomberg, je odjeknila pred težko pričakovanim sojenjem 17. oktobra, v katerem Twitter toži Muska, ker je odstopil od prevzema podjetja v vrednosti 44 milijard dolarjev.

Musk je trdil, da je Twitter kršil del dogovora, saj mu ni predal resničnih informacij glede lažnih uporabniških računov oz. botov. Twitter je Muskove navedbe zanikal in proti milijarderju vložil tožbo.

"To je jasen znak, da je Musk, ko se je odpravil na sodišče v Delawaru, spoznal, da so možnosti za zmago proti upravnemu odboru Twitterja zelo malo verjetne in da bo ta posel v vrednosti 44 milijard dolarjev tako ali drugače sklenjen," je ponovljeno ponudbo ocenil finančni analitik Dan Ives.

Trgovanje z delnicami Twitterja ustavljeno

Delnice Twitterja so po objavi neuradnih informacij o Muskovi nameri pridobile vrednost. Narasla je za 13 odstotkov, na 47,93 dolarja, preden so trgovanje z njimi ustavili, poroča BBC.

Tudi paradnemu konju Muskovega ekonomskega uspeha, proizvajalcu električnih avtomobilov Tesla, je vrednost delnic v tem času narasla za 1,5 odstotka.