Reševalci od ponedeljka iščejo pogrešane. Foto: Reuters
Reševalci od ponedeljka iščejo pogrešane. Foto: Reuters

Na krovu ladje je bilo 22 ljudi, 15 jih je rešila obalna straža, med iskanjem pa so našli truplo enega od potnikov.

Luksuzna jahta, imenovana Bayesian, ki je plula pod britansko zastavo, je potonila med 4. in 5. uro, ko je območje v neurju zajela vodna tromba. Potapljačem se je uspelo prebiti do jahte, ki leži na globini okoli 50 metrov, a jim pogrešanih oseb doslej ni uspelo najti, saj je pohištvo oviralo dostop do kabin, poroča britanski BBC.

Na krovu plovila je bilo 22 ljudi, od tega 12 potnikov in deset članov posadke. Obalna straža je rešila 15 ljudi, med katerimi je bil tudi otrok, ki so ga z mamo odpeljali v otroško bolnišnico v Palermu. V bolnišnice so skupno odpeljali osem potnikov. Med iskanjem pa so v ponedeljek našli truplo enega od potnikov. Po poročanju lokalnih medijev naj bi šlo za kuharja na jahti.

Med pogrešanimi so sicer tudi 59-letni britanski tehnološki mogotec Mike Lynch, ustanovitelj mednarodnega računalniškega podjetja Autonomy, njegova 18-letna hčerka Hannah, predsednik banke Morgan Stanley International Jonathan Bloomer in odvetnik britanske odvetniške pisarne Clifford Chance Chris Morvillo.

Po poročanju italijanskih medijev je bila večina potnikov na ladji Britancev, bili so gosti Lyncha in so praznovali njegovo nedavno sodno zmago v ZDA.

Lynch je namreč leta 2011 podjetje Autonomy prodal ameriškemu podjetju Hewlett-Packard za enajst milijard dolarjev. Zaradi domnevne goljufije v tem poslu je zoper njega več let potekal sodni proces, nato pa je bil junija oproščen več obtožb.