Zunanji ministri so govorili o regionalnem sodelovanju ter pomembnejših evropskih in mednarodnih temah, predvsem ko gre za vzhodno partnerstvo, Evropsko unijo, Rusijo, Ukrajino in Belorusijo.

Slovenski zunanji minister Anže Logar je predstavil tudi aktualne teme predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije in poudaril pomembnost posvečanja pozornosti Zahodnemu Balkanu.

"Na nekaterih področjih v nekaterih državah na Zahodnem Balkanu ni vse tako, kot si želimo. Lahko se še pojavijo varnostne težave. Na tem območju moramo skupaj sodelovati," je povedal Logar.

Madžarski zunanji minister Péter Szijjártó je ponovil madžarsko stališče do nezakonitih migracij in nujnosti varovanja mej. Posvetili so se tudi premagovanju epidemije covida-19. "Gledati moramo tudi naprej. Razmišljati moramo o gospodarstvu, pomoči podjetjem in okrevanju gospodarstva," je dejal avstrijski zunanji minister Michael Linhart.

"Nismo še zunaj nevarnosti. Žal se število okužb povečuje, zato moramo budno spremljati dogajanje. Sebe in ljubljene lahko zavarujete le tako, da se cepite," pa je pozval češki zunanji minister Jakub Kulhanek. Skupna C5 se je lani prvič sešla na Dunaju z namenom poglobitve sodelovanja v regiji.

Zunanji ministri držav srednje Evrope na Dunaju