Periš se je s prijatelji zabaval v nočnem klubu ob Savi. Foto: AP
Periš se je s prijatelji zabaval v nočnem klubu ob Savi. Foto: AP

Periša naj bi posnele varnostne kamere iz noči s četrtka na petek med tekom po beograjskih ulicah, potem ko je v zgodnjih jutranjih urah zapustil svoje prijatelje v nočnem klubu Gotik, in nazadnje pri spuščanju proti Savi. Pojavil se je tudi posnetek nekoga, ki plava v Savi. Vendar mnogi ne verjamejo, da bi se Periš kot dober plavalec, vaterpolist, utopil, poročajo srbski mediji. Iskalna akcija na Savi se je sicer medtem razširila tudi na Donavo.

Srbska policija je sporočila, da so prijatelji njegovo izginotje prijavili šele v petek ob 18. uri, ko je tudi stekla iskalna akcija. Kot so povedali, so ga sami začeli iskati, potem ko so ugotovili, da je v klubu ostala njegova jakna, njegov mobilni telefon pa je bil izključen.

Oče: Na posnetkih, kjer teče in išče taksi, je moj sin

V srbsko glavno mesto je prispel tudi pretreseni oče Nenad Periš, da bi pomagal pri preiskavi in iskanju svojega sina. Srbska policija je za pomoč pri iskanju prosila tudi prebivalce.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je dejal, da policija sumi, kaj bi se lahko zgodilo s Splitčanom, vendar ni povedal podrobnosti in je le napovedal, da bo izsledke o iskalni akciji objavila policija.

Oče Nenad Periš je komentiral tudi posnetke varnostnih kamer, ki so se pojavili v srbskih medijih in na katerih naj bi bil njegov sin. Potrdil je, da je mladenič v majici s kratkimi rokavi, ki teče po ulicah Beograda, na enem posnetku tudi ustavlja taksi, ki ga pa ne sprejme, njegov sin.

"Lahko potrdim, da je na objavljenih posnetkih zares moj sin, in to na tistih v mestu, kjer teče in išče taksi. Vem le, da se mu v klubu ni zgodilo nič nevarnega, vendar še vedno ne moremo rekonstruirati, kaj se je zgodilo po tem in kakšna bi bila lahko možna razlago tega posnetka," je oče povedal v pogovoru za hrvaški medij Slobodna Dalmacija.