Nočni izbruh Etne. Foto: Reuters
Nočni izbruh Etne. Foto: Reuters

Ognjenik je ponoči izbruhnil lavo in pepel visoko v nebo. Tok lave se je umiril pred zoro, vendar iz enega od kraterjev še vedno prihaja pepel.

Letališče Vincenza Bellinija v Catanii so zaprli za promet najmanj do torka ob 6. uri zjutraj. Potnike so pozvali, naj pri svojih letalskih prevoznikih preverijo podrobnosti o letih, preden pridejo na letališče.

Napovedano ponovno odprtje so že dvakrat prestavili. Današnje lete so preusmerili na druga letališča na Siciliji.

Letališče v Catanii, ki sprejme več potnikov kot letališče v sicilski prestolnici Palermo, ima letos precej težav. Prejšnji mesec je v stavbi terminala izbruhnil požar, zaradi odpravljanja posledic so se pojavile številne motnje za potnike.

Župan Catanie Enrico Trantino je medtem prepovedal uporabo motornih koles in koles v mestu za prihodnjih 48 ur, saj je veliko ulic pokritih s pepelom. Omejitev hitrosti vožnje za avtomobile je 30 kilometrov na uro.

Ognjenik Etna na vzhodu Sicilije je eden najdejavnejših ognjenikov na svetu in pogosto bruha ogenj ter pepel. Za ljudi, ki živijo pod 3300 metrov visoko goro, izbruhi običajno ne predstavljajo nevarnosti.

Zaradi izbruha Etne zaprto letališče v Catanii