Fritzl še čaka na datum sojenja. Foto: EPA
Fritzl še čaka na datum sojenja. Foto: EPA

Po besedah članov njegove družine naj bi Fritzl pogosto žalil svojo mater in jo zaklepal v sobo v svoji hiši. Okno v njeni sobi naj bi celo zazidal z opeko. Tako naj bi se ji želel maščevati za to, ker mu v otroštvu ni izkazovala ljubezni. Fritzlova mati je umrla leta 1980.

Psihiater Adelheid Kastner naj bi v poročilu, ki ga je nedavno predal tožilstvu, razkril, da je bil danes 73-letni Fritzl žrtev zlorab svoje matere, ki ga je kot otroka poniževala. Zloraba, ki jo je doživljal Fritzl, naj bi delno pojasnjevala motive v ozadju njegovih poznejših dejanj.

"Hkrati sem jo ljubil in sovražil"
"Svojo mamo sem sovražil in hkrati sem jo ljubil," naj bi svojemu psihiatru med drugim povedal Fritzl. "Ni me le pretepala, preklinjala me je in me klicala satan ter kriminalec," naj bi svojemu psihiatru izdal Avstrijec. "Rekla mi je, da me nikdar ni želela in da je zanosila le zato, da bi dokazala mojemu očetu, da ni neplodna. Rekla je, da nisem dober za nič."

Obtožnico proti Fritzlu naj bi na sodišču predvidoma vložili do konca prihodnjega tedna. Ali se bo težko pričakovano sojenje začelo že letos, za zdaj ni mogoče napovedati. Kako je omenjeno poročilo psihiatra Kastnerja prišlo v roke medijev, po navedbah tožilstva ni znano.

K. S.