Foto:
Foto:
Nekdanji general vojske bosanskih Srbov Dragomir Milošević.

Po poročanju beograjskega radia B92 naj bi sodišče oba obtožena izpustilo tik pred začetkom procesa. Oba so srbske oblasti pred letom dni predale haaškemu sodišču. Obtožena sta sodelovanja pri etničnem čiščenju med vojno na Hrvaškem in v BiH-u v začetku devetdesetih let.

Srbija, ki je pod neprestanim mednarodnim pritiskom, da mora tesneje sodelovati s haaškim sodiščem, je kot znak dobre volje zaprosila za manj stroge pogoje za predane srbske državljane.

Predal se je poveljnik sarajevskega korpusa vojske bosanskih Srbov
Glavna tožilka haaškega sodišča Carla Del Ponte je povedala, da se je v Beogradu vdal bosanski Srb Dragomir Milošević.

Dragomir Milošević naj bi bil tesen sodelavec Stanislava Galića, ki ga je haaško sodišče pred letom dni obsodilo na 20 let zapora.

Nekdanji general, ki je obtožen vojnih zločinov, je že na poti v Haag, je v Sarajevu povedala Del Pontejeva. Milošević, ki se je vdal prostovoljno, je bil med vojno v BiH-u poveljnik sarajevskega korpusa vojske bosanskih Srbov. Obtožen je vojnih zločinov proti civilnemu prebivalstvu med obleganjem Sarajeva.

Dragomir Milošević je bil od marca leta 1993. načelnik štaba Stanislava Galića, avgusta 1994 pa ga je nasledil kot komandant sarajevsko-romanijskega korpusa. Poveljeval je vojski okoli 18.000 ljudi, ki so delovali v desetih brigadah.

V obtožnici je zapisano, da je v 44 mesecih od leta 1992 naprej sarajevsko-romanijski korpus s topniškim obstreljevanjem in ostrostrelci načrtno deloval proti civilnemu prebivalstvu Sarajeva. Napadi na sarajevske civiliste niso imeli vojaškega cilja - edini cilj je bil ustrahovanje prebivalstva.