Šik meni, da je Berlusconi pred volitvami igral na vse karte, ki jih je imel. Foto: EPA
Šik meni, da je Berlusconi pred volitvami igral na vse karte, ki jih je imel. Foto: EPA

To po njegovem mnenju kaže na globoko razdeljenost desnega in levega političnega pola. Hkrati Šik opozarja, da bi lahko štetje glasov ponovili, pri tem pa ne izključuje morebitne razveljavitve nekaterih glasovnic in celo spremembe uradnih izidov.

Za še večjo zmedo glede izidov je po mnenju dopisnika kriv tudi nov volilni sistem, ki naj bi zmedel medije in celo oblasti. Sicer naj bi novo vlado, če ne bo kakšne večje krize sestavili do 13. maja, ko bo mandat potekel predsedniku države Azegliu Ciampiju.

Zakaj Italijani verjamejo Berlusconijevim medijem? Preberite tukaj.
Italijani hladni do Slovenije
Glede prepoznavnosti Slovenije v Italiji dopisnik v klepetu MMC-ja ugotavlja, da Italijani v glavnem poznajo Slovenijo, da pa pri tem ne kažejo nobenih čustev. Večina, ki je bila pri nas, jih pohvali naravne lepote Slovenije, obstajajo pa tudi taki, ki ne poznajo niti Trsta, kaj šele Slovenije.

Rim umazano mesto
O življenju v Rimu je Šik dejal, da je sicer italijanska prestolnica zelo lepa, vendar pa je po njegovem mnenju življenje tam preveč kaotično. Poleg tega ima štiri milijone prebivalcev mesta premalo občutka za čistočo. Glede na število meščanov pa je velik problem življenja v Rimu tudi promet.