Madeleine McCann je bila stara tri leta, ko je izginila. Medije so preplavile številne fotografije, kako naj bi bila deklica videti v določenih stopnjah rasti, če bi jo kdo morebiti opazil. Foto: EPA
Madeleine McCann je bila stara tri leta, ko je izginila. Medije so preplavile številne fotografije, kako naj bi bila deklica videti v določenih stopnjah rasti, če bi jo kdo morebiti opazil. Foto: EPA
McCann
Gerry in Kate McCann v Lizboni, kjer je 12. januarja 2010 potekalo sojenje proti nekdanjemu policistu, ki je vodil primer pogrešane deklice, Goncaloju Amaralu. Foto: EPA

Podatki so bili nepričakovano razkriti na sojenju zoper nekdanjega vodjo policije Goncaloja Amarala, ki ga tožita ravno McCannova. Amarala je namreč napisal knjigo – Madelein: resnica o laži - v kateri navaja, da je deklica leta 2007 umrla v apartmaju. Zaradi navedb sta ga zakonca McCann tožila. Na sojenju proti Amaralu pa so na dan prišli zanimivi podatki.

V policijskem poročilu, ki ga je podpisal tudi drugi inšpektor Tavares De Almeina, je zapisano podobno kot v knjigi Amarala. Policisti so namreč s pomočjo sledilnih psov, ki so jih samo zaradi tega primera pripeljali iz Velike Britanije na Portugalsko, v jedilnici in avtomobilu, ki so ga McCannovi vozili, odkrili madeže krvi. Psi so v apartmaju prav tako izsledili del dekličinega oblačila. Eden izmed psov naj bi bil zelo nervozen, saj je nekaj zavohal v sobi, je v policijskem poročilu zapisal De Almeida.

Britanski policisti naj bi prikrivali informacije
Inšpektor je še na sodišču dejal, da so britanski policisti ovirali preiskavo s prikrivanjem informacij. Kritika dela britanskih policistov je bila ravno tista, ki je spodnesla stolček tudi Amaralu.

Starša Madeleine McCann želita na sodišču od Amarala iztržiti 1,1 milijona evrov denarnega nadomestila zaradi klevetanja in mu sodno preprečiti, da preneha širiti laži o njiju. Kate in Gerry McCann še naprej vztrajata, da sta nedolžna, čeprav sta sprva veljala za glavna osumljenca. Iz preiskave so ju izločili leta 2008.

Primer na sodišču bo očitno trajal več kot predvidene tri dni, piše Sky News, saj so McCannovi zdaj našli našli novo pričo - Luisa Froisa. Še pred tem je bila njihova glavna priča policijski inšpektor Ricardo Paiva, ki pa na željo McCannovih nato ni pričal.