Sin in vdova Slobodana Miloševića že nekaj let ne živita v Srbiji in sta najverjetneje nekje v Rusiji. Foto: EPA
Sin in vdova Slobodana Miloševića že nekaj let ne živita v Srbiji in sta najverjetneje nekje v Rusiji. Foto: EPA

Zaradi suma tihotapljenja cigaret so srbske oblasti uvedle preiskavo proti vdovi in sinu nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića.
Ker Mirjana Marković in Marko Milošević, ki sta osumljena, da sta skupaj z Bojano Bajrušević med letoma 1996 in 2001 organizirala tihotapsko mrežo, nista v Srbiji, bo posebni tožilec za boj proti organiziranemu kriminalu Slobodan Radovanović za njima razpisal mednarodno tiralico.

Osumljenca naj bi bila v Rusiji
Posebni tožilec ni želel ugibati o tem, kje sta osumljenca, tožilstvo pa bo zahtevalo zamrznitev njunega premoženja v Srbiji in računov v tujini. Po nekaterih domnevah naj bi se osumljenca skrivala v Rusiji, za Markovićevo pa srbske oblasti že štirikrat razpisali tiralico zaradi obtožb poneverjanja, ko je svoje stanovanje nezakonito dodelila varuški svojega vnuka. Policija je do zdaj že aretirala pet ljudi, ki naj bi sodelovali pri tihotapljenju.

Zaslužili več deset milijonov evrov
Sina nekdanjega srbskega in jugoslovanskega predsednika v Srbiji ni že od petooktobrskih sprememb, nazadnje pa se je v javnosti pojavil v Haagu po smrti svojega očeta. Miloševićeva vdova je Srbijo zapustila februarja 2003.

Policija v Srbiji je ugotovila, da je podjetje Tref, za katerim je med letoma 1996 in 2001 stal Marko MIlošević, s tihotapljenjem cigaret zaslužilo nekaj deset milijonov evrov.