Milovanovića iščejo po vsej Hrvaški. Foto: EPA
Milovanovića iščejo po vsej Hrvaški. Foto: EPA

Sicer 42-letni Željko Milovanović je najbolj iskan hrvaški begunec, saj ga oblasti sumijo umora lastnika Nacionala Iva Pukanića in Nika Franjića. 23. oktobra je na uredništvo beograjskega Pressa poslal elektronsko sporočilo, v katerem je zatrdil, da ni on ubil Pukanića in Franjića.

Na koncu je navedel tudi naslov elektronske pošte, kamor so pisali novinarji uredništva hrvaškega časopisa Jutarnji. Odgovor, ki so ga prejeli, se je glasil: "To ni pravi e-mail Željka Milovanovića, ki ga išče vsa Hrvaška. Res je, da imava enako ime, a jaz sem 25-letni študent iz Slovenije in nisem poslal nobenega pisma. Lep pozdrav, Željko."

Policija preverja verodostojnost pisma
Takoj, ko se je pojavilo pismo Milovanovića, kjer ta trdi, da ga hrvaška policija ne želi prijeti, ampak ubiti, da bi tako zaščitila prave morilce, je policija obljubila, da bo preverila verodostojnost pisma. Kot kaže, gre za zlorabo elektronskega naslova slovenskega študenta, vprašanje pa je tudi, ali je pismo resnično napisal Milovanović.

Medtem je Krunoslav Borovec, načelnik Urada policijskih ravnateljev, dejal, da ima policija dovolj dokazov, na podlagi katerih je za umor obtožila Milovanovića. Obstajajo sledi DNK-ja v stanovanjih, kjer se je mudil, obstaja posnetek nadzorne kamere, kjer je jasno vidno, da gre za Milovanovića, to pa so potrdile tudi številne priče.

B. T.