Tadić je med obiskom v Sloveniji septembra lani dobil podporo za srbsko pot v evroatlantske povezave. Foto: Reuters
Tadić je med obiskom v Sloveniji septembra lani dobil podporo za srbsko pot v evroatlantske povezave. Foto: Reuters

Iz premierjevega kabineta so sporočili, da se bosta Pahor in Tadić sestala na neformalnem delovnem srečanju, vendar niso pojasnili, o čem bo tekla beseda med voditeljema. Pahor je v Beograd odpotoval zvečer in se bo v domovino vrnil še nocoj, so še povedali v kabinetu.

Srbski B92 poroča, da bi bila lahko ena izmed tem srečanja ratifikacija socialnega sporazuma med Slovenijo in Srbijo. Obe državi sta namreč na najvišjem nivoju sprejeli politični dogovor o socialnem sporazumu in se dogovorili, da ga bosta ratificirali do konca prejšnjega leta.

Srbija je svoj del dogovora izpolnila in srbski parlament je že ratificiral besedilo sporazuma, medtem ko Slovenija tega še ni storila. Glede na to, da sporazum sploh še ni prišel na dnevni red parlamenta, ga slovenski poslanci ne bodo mogli ratificirati vsaj do marca.

Srbski predsednik se je na uradnem obisku v Sloveniji mudil septembra lani, marca lani pa je Beograd obiskal Pahor. Decembra lani je bil na delovnem obisku v Beogradu še slovenski zunanji minister Samuel Žbogar.