Nemčija je po sredinem pokolu ovita v črno. Foto: Reuters
Nemčija je po sredinem pokolu ovita v črno. Foto: Reuters

Nemško šolo, nedaleč od prizorišča sredinega pokola v mestu Winnenden, so namreč danes po odkritju groženj na spletu izpraznili.



Iskanje odgovorov
Šola je okoli 30 kilometrov oddaljena od Winnendena, kjer je Tim Kretschmer na svoji nekdanji šoli ubil devet dijakov in tri učitelje, na begu pa nato še tri druge ljudi, nato pa si je med spopadom s policijo sodil še sam. V četrtek je notranji minister dežele Baden-Würrtemberg Heribert Rech sporočil, da je morilec svoj načrt nekaj ur pred izvedbo razkril na spletu, kar pa se je zdaj izkazalo za neresnično.

Rech je v noči na petek priznal, da ga je zavedlo sporočilo, ki naj bi ga 17-letnik objavil na spletni strani ameriškega strežnika. Sporočilo je bilo v celoti napisano po napadu, je ocenil minister in dejal, da ga je razširil "nekdo, ki je nor". Preiskovalci so tudi sporočili, da sporočilo ni bilo poslano s Kretschmerjevega računalnika.

Zdravljenje depresije
In medtem ko preiskovalci v fantovi preteklosti še vedno iščejo mogoče razlage za njegovo dejanje, je na dan že prišlo, da so fanta med aprilom in septembrom lani na psihiatrični ustanovi v bližnjem Weissenhoffu zdravili zaradi depresije.

Prav v tej psihiatrični bolnišnici je Tim v sredo ustrelil eno izmed svojih 15 žrtev. Fant bi moral po tem, ko je po pol leta lani prišel iz psihiatrije, nadaljevati terapije, a tega ni nikdar storil.

K. S.