Eksplozija je delno poškodovala stavbo in nekatere okoliške hiše. Foto: Reuters
Eksplozija je delno poškodovala stavbo in nekatere okoliške hiše. Foto: Reuters
Napad pred egiptovsko varnostno službo v Kairu

Kot so sporočili z egiptovskega ministrstva za notranje zadeve, je avtomobil bomba eksplodiral pred stavbo ene izmed egiptovskih varnostnih služb v severnem predelu mesta, imenovanem Šubra. Eksplozija je odjeknila malo pred 2. uro zjutraj po lokalnem času, slišali in čutili pa so jo prebivalci po več delih Kaira.

"Moški je nenadoma ustavil svoj avto pred varnostnim poslopjem, skočil ven in pobegnil na motorju, ki je sledil avtu," je ministrstvo zapisalo v sporočilu za javnost. "Zatem je avto eksplodiral, v eksploziji pa je bilo ranjenih šest policistov," so še dodali. O smrtnih žrtvah za zdaj ne poročajo.

Eksplozija je povzročila luknjo v cesti in delno poškodovala stavbo, zaradi nje pa je popokalo več oken v sosednjih ulicah.

Oblasti so prepričane, da so za napadom islamski skrajneži
Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, oblasti pa sumijo skrajneže s severa Sinaja, privržence Islamske države, ki so letos v Kairu že izvedli več napadov. Tarče napadov so bile vedno egiptovske varnostne sile, skrajneži pa so že večkrat sporočili, da bodo napade nadaljevali.

Napad se je zgodil le nekaj dni po tem, ko je egiptovski predsednik Abdul Fatah al Sisi odobril strogo protiteroristično zakonodajo, s katero naj bi se država lažje spopadala z islamskimi skrajneži.

Napad pred egiptovsko varnostno službo v Kairu