Pred bolnišnico v Jeruzalemu se zbirajo Izraelci in molijo za zdravje Ariela Šarona. Foto: EPA
Pred bolnišnico v Jeruzalemu se zbirajo Izraelci in molijo za zdravje Ariela Šarona. Foto: EPA
Benjamin Netanjahu na eni od sej vlade
Netanjahu je svojim ministrom ukazal izstop iz vlade. Foto: EPA

Zdravniki v jeruzalemski bolnišnici Hadasa so Šaronu tako lahko odstranili cevko za odvajanje tekočine iz lobanje, novo, po kateri bo prejemal stalno infuzijo, pa so mu z operacijo namestili v roko. Njegova srčni utrip in telesna temperatura sta po trditvah zdravnikov normalna.

Ob zmanjšanju anestezije v preteklih dneh je Šaronu uspelo premakniti okončine, vendar zdravniki opozarjajo, da bo okrevanje v bolnišnici trajalo več mesecev. Zdravniki bodo potrebovali nekaj dni za oceno poškodb na možganih.

77-letni Šaron je 4. januarja doživel hudo možgansko kap, po kateri je njegova politična kariera verjetno končana. Ljudje po vsem Izraelu še naprej vsak dan molijo za zdravje priljubljenega politika in nekdanjega generala.

Odstopi ministrov Likuda
Izraelsko vlado so medtem zapustili trije izmed štirih ministrov Likuda, potem ko jim je to ukazal prvi mož stranke Benjamin Netanjahu.

Odstopili so minister za kmetijstvo Jizrael Kac, minister za izobraževanje Limor Livnat in minister za zdravje Dani Naveh, njihove odstopne izjave pa bodo začele veljati v 48 urah. Četrti, zunanji minister Silvan Šalom, naj bi odstopil v petek. V Likudu so pojasnili, da se stranka ne more predstaviti kot alternativa, če ostane v vladi in sodeluje pri izvajanju njene politike.

Odstopi so bili predvideni že prej, a so jih prestavili zaradi nenadne bolezni premierja.