Spopadi so se razvneli na severozahodu države. Letos je v spopadih umrlo že skoraj 700 ljudi. Foto: EPA
Spopadi so se razvneli na severozahodu države. Letos je v spopadih umrlo že skoraj 700 ljudi. Foto: EPA

Šrilanška vojska je ponoči napadla oporišče upornikov Kilinočhi v povračilo za napad na neki avtobus, polnem otrok, žensk in duhovnikov, v katerem je življenje izgubilo 64 ljudi. Avtobus je v okrožju Anuradapura na severovzhodu države zapeljal na mino.

Tamilski tigri so sicer zanikali, da bi sodelovali v tem napadu, najhujšem po letu 2004, ko sta obe strani sklenili krhko premirje. Po njihovem mnenju naj bi napad izvedla paravojaška skupina, ki je povezana z vlado.

Vladna stran je sporočila, da so v nočnem napadu uničili osem uporniških plovil, pri čemer naj bi bilo ubitih okoli 30 upornikov, šest vladnih vojakov in pet civilistov, ki so postali žrtve navzkrižnega ognja, vendar podatki o žrtvah niso zanesljivi. Uničeni so bili tudi trije vladni čolni.

Tigra pogoltnila cianid
V bližini Kolomba pa sta dva pripadnika tigrov pogoltnila cianid, zaradi česar je eden umrl, drugega pa so prepeljali v bolnišnico. Strup sta pojedla, ker sta najverjetneje imela neko nalogo, a so ju še pravočasno razkrinkali.

V spopadih med Tamilskimi tigri, ki zahtevajo avtonomijo za Tamilce na severu in vzhodu države, in vladno vojsko je bilo v 20 letih ubitih skoraj 70.000 ljudi.