Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Evropa Le Pen pred drugim krogom volitev: Želimo vladati z večino

Marine Le Pen iz skrajno desnega Nacionalnega zbora je dejala, da njena stranka ni pripravljena sestaviti in voditi francoske vlade, če v parlamentu ne bo imela večine.

31

ZDA Biden po odločitvi vrhovnega sodišča v prid Trumpu: Predsednik je zdaj kralj nad zakonom

Ameriški predsednik Joe Biden je kritiziral odločitev vrhovnega sodišča, da ima predsednik države imuniteto za vsa uradna dejanja, kar je po njegovem mnenju "nevaren presedan", ki bi lahko predsednike spremenil v kralje.

36

Evropa Orban med nenapovedanim obiskom Kijeva Zelenskega pozval, naj premisli o krajšem premirju

Madžarski premier Viktor Orban je med nenapovedanim obiskom Kijeva ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega pozval, naj premisli o krajšem premirju, ki bi pospešilo mirovne pogovore z Rusijo. Orban je Ukrajino obiskal prvič po ruskem napadu nanjo.

74

Vojna v Ukrajini Rusija napadla ukrajinsko vojaško letališče. Uničila naj bi pet lovcev.

Rusija trdi, da je v napadu na letalsko oporišče ukrajinskih sil uničila pet lovcev tipa su-27. Napad naj bi se po nekaterih virih zgodil v ponedeljek.

2

Azija z Oceanijo V stampedu na severu Indije umrlo več kot 100 ljudi

V stampedu med hindujskim verskim zborovanjem na severu Indije v državi Utar Pradeš je umrlo več kot 100 ljudi, veliko je ranjenih. Število žrtev po ocenah indijskih oblasti lahko še naraste.

Svet Nebenzja o Trumpovih izjavah: Ukrajinske krize ni mogoče rešiti v enem dnevu

Rusija je za en mesec prevzela predsedovanje Varnostnemu svetu ZN-a, ob tem pa je ruski veleposlanik Vasilij Nebenzja posebej omenil "veliko povpraševanje mednarodne skupnosti po strateški razpravi o prihodnji varnostni politiki, onstran trenutne krize".

28

Več novic iz sveta

Evropa Nekdanji vodja nizozemske obveščevalne službe Dick Schoof prisegel kot novi premier

Potem ko se je moral mestu premierja zaradi nezadostne podpore odpovedati vodja nizozemske skrajno desne Stranke za svobodo (PVV) Geert Wilders, je kot premier prisegel nekdanji vodja nizozemske obveščevalne službe Dick Schoof.

2

Severna Amerika Orkan Beryl v le desetih urah od prve do četrte stopnje

Orkan Beryl je med divjanjem po jugovzhodnih karibskih državah zahteval najmanj eno smrtno žrtev na Grenadinih in se okrepil v potencialno katastrofalen orkan pete stopnje.

43

Svojci žrtev ogorčeni ZDA Boeingu zaradi usodnih nesreč "pogledale čez prste"?

Ameriško pravosodno ministrstvo bo proti Boeingu vložilo uradno obtožnico zaradi prevare, ampak namerava temu ameriškemu izdelovalcu letal ponuditi milejšo kazen v zameno za priznanje krivde.

4

Vrhovno sodišče: Trump ima popolno imuniteto za uradna dejanja

Vrhovno sodišče ZDA je odločilo, da imajo nekdanji predsedniki imuniteto pred kazenskim pregonom za dejanja, storjena v času opravljanja uradne funkcije.

97
Več

Evropska unija

Krka se bo morala zaradi domnevnega kršenja protimonopolne zakonodaje znova zagovarjati na sodišču

Krka se bo morala ponovno zagovarjati zaradi domnevnega kršenja protimonopolne zakonodaje v zadevi perindopril pred Splošnim sodiščem EU-ja. Sodišče EU-ja je pretekli teden ugodilo pritožbi Evropske komisije in vrnilo v ponovno obravnavo.

13

Madžarska prevzela predsedovanje EU-ju s sloganom: Naredimo Evropo spet veliko

Madžarska je od Belgije prevzela polletno predsedovanje Svetu EU-ja, ki ga bodo zaznamovale spremembe v institucijah Unije. Med prioritetami Budimpešta izpostavlja gospodarsko konkurenčnost, širitev EU-ja in zajezitev prihoda prebežnikov.

17

Svobodnjaki, Fidesz in ANO ustanovili zavezništvo Domoljubi za Evropo. Kdo bo še v njem?

Herbert Kickl, vodja avstrijskih svobodnjakov, je napovedal, da s stranko Fidesz madžarskega premierja Viktorja Orbana in stranko ANO nekdanjega češkega premierja Andreja Babiša ustanavlja novo politično zavezništvo. Vanj vabijo vse enakomisleče.

85

EU zaradi financiranja Hamasa uvedel sankcije proti podjetjem in posameznikom

Evropska unija je proti šestim posameznikom in trem podjetjem uvedla sankcije zaradi financiranja palestinskega islamističnega gibanja Hamas in palestinske militantne skupine Islamski džihad.

17
Več

Izbor

Francoska čezmorska ozemlja Francija s spremembami zakona v Novi Kaledoniji obudila sanje o neodvisnosti

Francija je umaknila načrtovane spremembe volilne zakonodaje v Novi Kaledoniji, saj so na francoskem čezmorskem ozemlju izbruhnili nemiri. Kljub temu poteza ne bo rešila krize, saj temelji spora v nekdanji koloniji segajo desetletja v preteklost.

29

Globus Richard S. Slotkin: Ne morem reči, da smo se kaj naučili iz napak

"Ponovna izvolitev Donalda Trumpa na predsedniški položaj bi pomenila nepopravljivo škodo za nacionalne interese in državne institucije v ZDA," med drugim Slotkin zapiše v svoji zadnji knjigi Veliki nered – nacionalni mit in bitka za Ameriko.

54

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

207

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

163

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

175

Bližnji vzhod Izraelske univerze so prepletene z vojsko in orožarsko industrijo. Poziv k bojkotu traja že 20 let.

Medtem ko zahodne države zavračajo sankcije zoper Izrael, študentje zahtevajo prekinitev sodelovanja njihovih univerz z izraelskimi. Te sodelujejo pri okupaciji Palestine in zatiranju Palestincev, z njimi pa so povezane tudi slovenske ustanove.

57

Afrika "Niger ne želi več tujih vojaških oporišč, ampak enakopravna partnerstva"

Prebivalci Nigra so si želeli odhoda francoskih vojakov, saj menijo, da so služili le zaščiti lastnih interesov, varnosti pa niso zagotovili, je po vojaškem udaru in umiku francoske vojske iz sahelske države dejal Moussa Zangaou z univerze v Niameyju.

122
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov