Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 28. okt. 2024

TV Slovenija 2 • Pon, 28. okt.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Začnite teden z oddajo Dobro jutro! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. V rubriki »Ali je res?« raziskujemo in iščemo odgovore na večne dileme, znani Slovenci pa vam ponudijo idejo za zajtrk. V rubriki Jutranji heroji spoznavamo posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. Ponedeljek je tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri predstavljamo naravne rešitve za vsakodnevne težave. Skok v nov teden bo lepši v družbi oddaje Dobro jutro!

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu; čim bolj celovito poskušamo osvetliti verske prireditve in ustanove ter različne verske dogodke. Spremljamo umetniško ustvarjanje z religiozno tematiko. Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami - pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Poročamo z vseh koncev Primorske, odpravimo se tudi na Notranjsko in v zamejstvo. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in jim ni vseeno za našo kulturno krajino.

Ali šola otroke tudi vzgaja ali jih le zasipa s podatki? Koliko učitelji sploh lahko še vzgajajo, ne da bi jim pod prste gledali starši in inšpektorji? Koliko besede še ima ministrstvo oziroma koliko si je sploh želi? Ali otroke učimo samostojnosti ali jim z nenehnim nadzorom jemljemo pomembne življenjske izkušnje?
Dosje je pripravila Erika Pečnik Ladika.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Dokumentarna oddaja prikaže življenje v Belorusiji. Predstavi vzpon predsednika Aleksandra Lukašenka na oblast ter pojasni njegovo dolgoletno obračunavanje s političnimi nasprotniki, veliko vstajo naroda ob volitvah leta 2020 in kruto policijsko nasilje nad protestniki. Oddaja razkrije tudi odnos med Lukašenkom in ruskim predsednikom Putinom. Beloruska opozicija in vojna v Ukrajini silita k sodelovanju Putina, Lukašenko pa to s pridom izkorišča.

INSIDE BELARUS: PUTIN'S PUPPET REGIME / Francija / 2022 / Režija: Pierre Chabert, Emilie Lob

V Centru Ars Electronica v Linzu najdejo mrtvega Josefa Prickla. Ob času njegove smrti sta bila tam še čistilec in Josefov sodelavec. Izginila je tudi Suki Kaur, ki je pred tem poglobljeno raziskovala umetno inteligenco. Ko v garderobni omarici najdejo še njeno truplo, steče obsežna preiskava.

SOKO Wien (XV.) / Avstrija / 2019-20
Scenarij: Markus Staender, Martin Muser, Jens Schäfer, Frank Weler, Andreas Quatsch idr.
Režija: Holger Barthel, Olaf Kreisen, Holger Gimpel, Sophie Allet-Coche
V glavnih vlogah: Stefan Jürgens, Michael Steinocher, Lilian Klebow, Brigitte Kren, Maria Happel, Helmut Bohatsch

Madžarski pianist in skladatelj Franz Liszt (1811-1886) je ena najbolj zanimivih osebnosti v zgodovini glasbe. Bil je klavirski virtuoz, ki je nastopal po vsej Evropi, na njegovih koncertih so ljudje padali v trans, ženski del občinstva ga je oboževal. Njegov klavirski opus je velikanski, poleg dveh koncertov za klavir je napisal številne sonate in krajše skladbe za to glasbilo s tipkami. Skladateljev prvi klavirski koncert bo s orkestrom Slovenske filharmonije predstavila prva slovenska dama črno-belih tipk Dubravka Tomšič Srebotnjak.

Koreografska postavitev svetovno priznanega koreografa in režiserja slovenskega rodu Milka Šparembleka, ki je za baletnega plesalca Vojka Vidmarja ustvaril koreografijo na glasbo iz zadnjega dela velike Wagnerjeve operne tetralogije Prstan Nibelungov (žalna koračnica iz Somraka bogov).
Urednica Danica Dolinar, televizijski režiser Igor Šmid.

V ospredju oddaje bosta nenavadno velika instrumenta, ki sta bila uporabljena v krstni izvedbi Simfonije št. 5, »7 trobent apokalipse«, skladatelja Igorja Krivokapiča. Spoznali boste največji saksofon na svetu, subkontrabasovski saksofon, o katerem bosta govorila saksofonist Primož Fleischman in predstavnik butičnega izdelovalca tovrstnih saksofonov Gilberto Lopes. O historičnem oktobasu, največjemu godalu, ki lahko doseže spodnje meje slišnosti, pa bo spregovoril belgijski kontrabasist Ben Faes, čigar oče in ded sta izdelala omenjeni inštrument.

Lojze se je zbudil tako, kot po navadi, vendar se mu resnični svet in svet v njegovi glavi čez dan premešata. Posledice so večplastne: v resničnem svetu svojega otroka pozabi v avtu, v domišljijskem pa se sreča z dimenzijami in vprašanji, ki postavljajo njegovo dotedanje življenje v povsem drugačno luč…

Mateja je zapustila punca. V tem času se k njemu vseli novi cimer Niko. Poln energije začne pospravljati po sobi in se pripravljati na hipnotiziranje stranke.
Čeprav gre Mateju Niko na živce se zadržuje, saj se mu porodi ideja, kako bi lahko sposobnosti novega sostanovalca tudi sam vnovčil. Mu bodo njegovi načrti uspeli?
Režija: Iza Skok

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov