Atraktivni superšportnik bo nadaljeval legendo prestižnih štirikolesnikov iz Italije. Foto: Lamborghini
Atraktivni superšportnik bo nadaljeval legendo prestižnih štirikolesnikov iz Italije. Foto: Lamborghini

Aventador LP 700-4 predstavlja vse, kar pričakujejo častilci od prestižnih zmogljivih cestnih superšportnikov - da o njih sanjajo ali jih kupijo.

V atraktivni embalaži, izdelani iz ogljikovih vlaken in podrejeni zahtevam odlične aerodinamike, se skrivajo prestižna športna dvosedežna kabina ,v kateri prevladuje plemenito usnje, športno podvozje, namenjeno tako zmernim križarjenjem kot tudi športni vožnji, in seveda novi dvanajstvaljnik z gibno prostornino 6.498 kubičnih centimetrov. Pogonski agregat zmore pri 8.250 vrtljajih 515 kilovatov (700 KM) moči in pri 5.500 vrtljajih doseže največji navor 690 Nm. To je več kot dovolj, da 1.575 kilogramov težko vozilo požene od 0 do 100 kilometrov na uro v 2,9 sekunde in zagotavlja doseganje hitrosti do 350 kilometrov na uro. Za svoje delo pa motor v povprečju zahteva 17,2 litra goriva na sto kilometrov in izpuha 398 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Pri izdelovalcu so prepričani, da bo Aventador dostojen naslednike serije slavnih bikov na štirih kolesih. In kot je že v navadi, tudi nosi ime slavnega bika, ki se je pogumno boril v areni leta 1993.