Superšportnik GT3 temelji na cestni različici continental GT speed. Foto: Bentley
Superšportnik GT3 temelji na cestni različici continental GT speed. Foto: Bentley

Britanska znamka je namreč že jeseni na pariškem avtomobilskem salonu najavila vrnitev v najvišji razred na dirkalnih stezah, vendar so pokazali le prototip dirkalnika, izdelanega na osnovi modela continental, pri tehničnih podrobnostih pa so bili zelo zadržani.

Glede na to, da bo novi dirkalnik ena izmed zvezd na razstavi dirkalnikov v Birminghamu med 10. in 13. januarjem 2013, pa navdušenci nad znamko pričakujejo vsaj še kakšno dodatno podrobnost, ki bi jo Bentley izdal na domačih, britanskih tleh, preden se s continentalom GT3 dejansko poda na dirkališča.

Pri Bentleyju so namreč najavili udeležbo na prvih dirkah konec leta 2013, do takrat bo športni oddelek tovarne v Creweju mrzlično pilil podrobnosti, že spomladi pa začel tudi prve preizkuse superšportnika na testni stezi.

Continental GT3 bo izdelan na osnovi različice GT speed, ki ima vgrajen motor W12 z močjo 460 kilovatov (625 KM) in navorom 800 Nm, avtomobil pa od 0 do 100 pospeši v 4,0 sekunde in dosega hitrosti do 330 kilometrov na uro. Cilji znamke so visoki, saj se želijo pomeriti z najuspešnejšimi tekmeci in jim že takoj na začetku speljati tudi kakšno lovoriko.