Felipe Massa s svojim fiatom 500. Foto: Fiat
Felipe Massa s svojim fiatom 500. Foto: Fiat
Fiat 500 v Londonu

Prihod evropskega avta leta 2008 na Otok so pospremili številni glasbeniki, kot so Mike, The Feeling in The Vibrants. Te je poslušalo 1.500 povabljenih gostov in približno 500 znanih osebnosti, med njimi Kelly Osbourne, Jade Jagger, Eva Herzigova, Eddie Jordan in Leah Wood.

Fiat 500, evropski avtomobil leta 2008, je v ponedeljek z "vožnjo" na londonskem razglednem kolesu London Eye naznanil svoj prihod v Veliko Britanijo.

Natanko 500 ur po začetku leta 2008, ob 20.00, so se oči Britancev zazrle v nebo, natančneje v panoramsko kolo London eye. Največje tovrstno kolo v Evropi je bilo osvetljeno v različnih barvah, v eni izmed steklenih kabin pa se je nad London popeljal Fiat 500.

Slavnostni dogodek sta prenašali javna radio in televizija, v neposrednem prenosu pa ga je bilo mogoče spremljati tudi na medmrežju, in sicer na spletnih straneh Fiatovih prodajalcev v Veliki Britaniji ter na uradni strani fiata 500.

V Monaku na ogled fiat 500 za F1
Medtem ko so v Londonu proslavljali prihod fiata 500, je dirkač formule 1 Felipe Massa v Monte Carlu predstavil svojega novega fiata 500. Ta avtomobil poganja ekskluzivni 1,4-litrski motor z močjo 88 kW (120 KM), ima pa tudi druge posebnosti. Gre za športno različico, z električnim strešnim oknom Skydome, aluminijastimi platišči R16 in rdečimi zavornimi čeljustmi.

Športnega fiata 500, ki ima vgraviran Massov podpis na okrasni letvici pri vratih, prihaja iz Fiatovega oddelka Fiat Powertrain Racing. Ta oddelek skrbi za oblikovanje, razvoj in izdelavo motorjev za tekmovanje. Poleg tega se v tem oddelku ukvarjajo še z izdelavo dodatnih delov, s katerimi povečujejo učinkovitost bencinskih in dizelskih motorjev, proizvajajo pa tudi serijske motorje.