Odločitev Finca, da razstrelil rabljeno teslo model S, odmeva po vsem svetu. Foto: Tesla Motors
Odločitev Finca, da razstrelil rabljeno teslo model S, odmeva po vsem svetu. Foto: Tesla Motors

Finec je razstrelil svojo rabljeno teslo model S, in to dokumentiral v videoposnetku, objavljenem na spletnem kanalu YouTubu.

Kot poroča spletni portal EFahrer.com, se je Tuomas Katainen za radikalen korak odločil, ker so bili stroški popravila pravkar kupljenega električnega avtomobila previsoki.

Po pisanju spletnega portala je Katainen kupil model S, izdelan leta 2013. Portal citira Katainena: "Ko sem kupil to vozilo, je bilo prvih 1500 prevoženih kilometrov z njim čudovitih. Bil je odličen avto." Nato se je napak in okvar nabralo preveč. Vožnja ni bila več mogoča.

Najel je profesionalce

Po nekaj tednih v delavnici je lastnik električnega vozila prejel sporočilo, da popravila niso mogoča. V najboljšem primeru bi lahko zamenjali celotno baterijsko enoto. Cena: najmanj 20.000 evrov. Za Katainena to ni bila sprejemljiva naložba. Namesto tega je Finec v znak protesta svoje električno vozilo raje razstrelil.

To se je zgodilo po obsežnih pripravah v vasi Jaala na Finskem. Model S je bil razstreljen s pomočjo profesionalcev, z več palicami razstreliva, skupaj okoli 30 kilogramov. Po poročanju "EFahrer.com" je lastnik tesle modela S dejal: "Vsake toliko časa gredo stvari narobe. Potem je čas, da na površje pride finska nepopustljivost."