Na ameriškem trgu dosega Fordov hibrid dobre rezultate. Foto: Ford
Na ameriškem trgu dosega Fordov hibrid dobre rezultate. Foto: Ford

Do popolnega preobrata v pogledih na pomembne lastnosti avtomobilov na drugi strani Atlantskega ocena bo sicer verjetno minilo še precej časa, vendar pa več kot 8.000 prodanih hibridov, ki jih izdelujejo v Fordovi mehiški tovarni, nadgrajujejo pa v ameriški zvezni državi Michigan, nakazuje vsaj začetek sprememb v miselnosti ameriških kupcev. Prodajni rezultat je namreč boljši, kot so ga imeli nekateri japonski tekmeci, ki so prvi utirali kolesnice avtomobilov s hibridnim pogonom na ameriškem trgu.

Fordov izdelek ima vgrajen hibridni sklop 2,0-litrskega bencinskega štirivaljnika z največjo močjo 105 kilovatov (141 KM) in navorom 175 Nm ter električnega motorja z močjo 88 kilovatov (118 KM) in navorom 240 Nm.

Po prvih prodajnih rezultatih pa precej optimistično gledajo tudi v prihodnost, saj naj bi c-max hybrid tudi v prihodnjih mesecih dosegal dobre prodajne rezultate. Po opravljenih raziskavah sodeč, naj bi namreč kar 60 odstotkov kupcev novih avtomobilov razmišljalo tudi o hibridih kot možnosti.