Mondial de l’Automobile v Parizu je eden izmed letošnjih najpomembnejših sejemskih dogodkov za avtomobilsko panogo. Foto: Newspress
Mondial de l’Automobile v Parizu je eden izmed letošnjih najpomembnejših sejemskih dogodkov za avtomobilsko panogo. Foto: Newspress

Po tistem, kar je bilo mogoče videti v dveh dneh namenjenih predstavnikom medijev in poslovnim partnerjem, si bodo lahko v prihodnjih dveh tednih obiskovalci ogledati tako rekoč vse kar je trenutno aktualno v avtomobilski panogi. Poleg številnih premiernih predstavitev serijskih vozil, so izdelovalci na sejem pripeljali tudi presenetljivo veliko zanimivih prototipov med katerimi večina najavlja nove serijske modele. Avtomobilska industrija tako očitno sledi filozofiji, da je treba v času slabih prodajnih rezultatov ponuditi kupcem še več in jih privabiti v prodajne salone z novostmi.

Za večino novosti pa je značilno poudarjanje pomena novih tehnologij ter varčnejših in okolju prijaznejših pogonskih agregatov. Med njimi narašča delež električnih motorjev in hibridnih sklopov, nekaj dodatnega zagona so dobile tudi gorivne celice.

Avtomobilski salon na pariškem sejmišču Porte de Versailles bo za obiskovalce odprt vsak dan od 10:00 do 20:00 ure, ob četrtkih in petkih pa še dve uri več do 22:00. Vstopnina za odrasle je 13 evrov, za najstnike od desetega do osemnajstega leta in študente pa 7 evrov.

Nekaj najzanimivejših novosti s salona v Parizu, ki nadaljuje tradicijo prve razstave vozil in dvokoles iz leta 1898, pa si lahko ogledate v fotogaleriji.