Kako doseči, da bo vaš avtomobil v množici enakih v oglasniku za rabljena vozila izstopal? No, zagotovo s privlačno fotografijo. Ta naj z lepim dekletom ne zavaja, raje naj bo avtomobil na fotografiji jasno viden že ob bežnem pogledu med pomikanjem po spletni strani. V tokratni Avtomobilnosti vam pokažemo, kako lahko s samo malo več truda tudi na slabi lokaciji naredite ustrezno fotografijo.

A če v avtomobilu kadite, vam tudi dobra fotografija ne bo pomagala k temu, da bi ga prodali nekadilcu. Strokovnjaki namreč pravijo, da je posledice kajenja sicer mogoče odpraviti z zamenjavo oblog, prevlek in konec koncev tudi plastičnih delov, a to nikoli ne prinaša koristi. Avto, v katerem so potniki kadili, bodo zato kupili samo še kadilci, ki bodo med vožnjo kadili tudi sami.

V tokratni Avtomobilnosti gremo tudi na sneg. Najprej na finsko zaledenelo jezero, kjer smo v dinamičnih porschejih izboljševali svoje veščine komunikacije z avtomobili. Med vožnjo na meji namreč ne sme biti šumov v komunikaciji med partnerjema, v tem primeru med avtomobilom in voznikom.

Snežne kadre smo posneli tudi na zasneženih Lokvah nad Novo Gorico, tam smo preizkusili terenski nissan X-trail, sneg pa smo pregnali na sončni Majorki, z odprtim audijem TT roadsterjem.

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Če se s svojim vozilom ne sporazumevate dovolj dobro, ga raje ne vozite na meji. Bili smo na tečaju komunikacije, na finskem zaledenelem jezeru, sporazumevali smo se s porscheji. Foto: MMC RTV SLO
Da bo mali oglas padel v oči, moramo narediti vpadljivo fotografijo. Foto: MMC RTV SLO
Kadilci, ki kadijo v avtomobilu, se pri prodaji svojega rabljenega vozila vnaprej omejujejo, da ga bodo lahko prodali le nekomu, ki prav tako kadi v avtomobilu. Posledice kajenja je namreč nemogoče odpraviti na ekonomičen način. Foto: MMC RTV SLO
Prihajajo toplejši dnevi in z njimi odprtostrešniki. Sezono začenja audi TT roadster. Foto: MMC RTV SLO
Preden se od zime poslovimo, še skok na sneg. S terenskim, a dvokolesno gnanim nissanom. Foto: MMC RTV SLO
Preizkusili smo forda kugo s samodejnim menjalnikom powershift. Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO