DS 5LS nosi novo sprednjo masko izdelkov linije DS, ki temelji na prototipih numero 9 in wild rubis. Foto: Citroën
DS 5LS nosi novo sprednjo masko izdelkov linije DS, ki temelji na prototipih numero 9 in wild rubis. Foto: Citroën

DS 5LS je zasnovan kot prestižna limuzina z vsemi značilnostmi izdelkov linije DS, ki jim je Citroën namenil posebno mesto v ponudbi. V potniški kabini 4,70 metra dolgega, 1,84 metra širokega in 1,50 metra visokega novinca so tako izdatno uporabili usnje, les in kovinske dodatke, po zagotovilih konstruktorjev pa avtomobil ponuja tudi veliko prostorskega udobja.

Pričakovanja kitajskih kupcev so namreč precej visoka prav na tem področju, in še posebej pri avtomobilih s priokusom prestiža pričakujejo več udobja v drugi sedežni vrsti, kar naj bi DS 5LS po zaslugi medosne razdalje 2,71 metra tudi imel.

Avtomobil z novo sprednjo masko linije DS, ki so jo nakazali na prototipih numero 9 in wild rubis, bo na voljo z zmogljivimi pogonskimi agregati, kot sta na primer bencinska štirivaljnika THP 160 in THP 200, ter s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

DS 5LS bodo izdelovali v Citroënovi kitajski tovarni Shenzen, kjer že izdelujejo model DS5, v letu 2014 pa se jima bo pridružil še tretji model, športni terenec. Vse tri modele bodo na Kitajskem prodajali v salonih ločene blagovne znamke DS.