Priključno hibridni model po trditvah podjetja zagotavlja najboljši doseg zgolj v električnem načinu vožnje v svojem razredu. Foto: MG Motor
Priključno hibridni model po trditvah podjetja zagotavlja najboljši doseg zgolj v električnem načinu vožnje v svojem razredu. Foto: MG Motor

HS je eden najbolj priljubljenih modelov znamke britanskega porekla v kitajskem lastništvu MG Motor. Tudi v Sloveniji je bilo do zdaj prodanih okoli 200 vozil, od jeseni dalje pa bo na voljo nova, druge generacija športnega terenca. Popolnoma nova bencinska in priključna hibridna (PHEV) modela HS ter EHS (priključni hibrid) sta bila predstavljena na Festivalu hitrosti v Goodwoodu, kjer je znamka MG praznovala svojo 100. obletnico.

Novi MG HS je ponuja novo generacijo 1,5-litrskega bencinskega turbomotorja s sistemsko močjo 125 kW ter 275 NM navora. Serijsko bo opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali pa 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom DCT. Novi MG HS bo ponudil tudi izbiro različice s priključno-hibridnim pogonskim sklopom, ki združuje 1,5-litrski bencinski motor z močjo 105 kW (142 KM) in električni motor z močjo 154 kW. Motor črpa energijo iz kar 24,7 kWh velike baterije in visoko učinkovitega 67 kW generatorja, kar omogoča do 100 kilometrov vožnje samo v električnem načinu.

V kabini je nov trikraki volan z izboljšanimi stikali in sodobna prestavna ročica. Foto: MG  Motor
V kabini je nov trikraki volan z izboljšanimi stikali in sodobna prestavna ročica. Foto: MG Motor

Večji in naprednejši

Nov je dizajn. Sprednja maska nadaljuje oblikovalski jezik najnovejše generacije vozil znamke, ki smo ga prvič videli na novem MG3. Na novo so oblikovani tako sprednji kot zadnji LED-žarometi. V kabini je več prostora, saj je v primerjavi z odhajajočim modelom širša in daljša, medosna razdalja je bila podaljšana za tri centimetre. Za 44 litrov na skupaj 507 litrov se je povečala tudi prostornina prtljažnika.

V kabini izstopata dva 12,3-palčna (31,2 centimetra) zaslona visoke ločljivosti. Osrednji zaslon je namenjen informacijsko zabavnemu sistemu z navigacijskimi storitvami v realnem času, vključno z informacijami o vremenu, dostopom do storitve Amazon Music in povezljivostjo s pametnimi telefoni prek sistemov Android Auto™ in Apple CarPlay®. Bolje opremljeni avtomobil pa bo serijsko že opremljen z novo 360-stopinjsko prostorsko kamero in možnostjo brezžičnega polnjenja pametnega telefona.