GM želi kljub zapiranju mesta nadaljevati proizvodnjo avtomobilov v Šanghaju. Foto: Reuters
GM želi kljub zapiranju mesta nadaljevati proizvodnjo avtomobilov v Šanghaju. Foto: Reuters

Ameriški proizvajalec avtomobilov General Motors želi kljub strogim ukrepom in "ustavljanju življenja" zaradi širitve koronavirusa ohraniti proizvodnjo v svoji tovarni v Šanghaju.

Kot poroča tiskovna agencija Reuters, ki se sklicuje na dva človeka, ki sta seznanjena s postopkom, bodo zaposleni živeli v mehurčku.

Zaposleni morajo prenočiti v tovarni. Potrebna so tudi posebna dovoljenja za dostavna vozila. Ukrepi ustrezajo upravljanju "zaprte zanke", ki jih kitajsko mesto zahteva od podjetij, ki želijo še naprej delovati. S takim sistemom delavci v Šanghaju živijo v mehurčku, s tem pa preprečujejo, da bi širili virus v mestu s 26 milijoni ljudi. Sistem je zelo podoben tistemu, ki so ga imeli pri zaposlenih na nedavnih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Tesla prekinja proizvodnjo

Pri General Motors niso želeli pojasniti ukrepov. Ameriški proizvajalec in njegov kitajski partner SAIC sta z dobavitelji razvila načrte za izredne razmere.

Tesla mora za štiri dni prekiniti proizvodnjo v svoji tovarni v Šanghaju. Kot poroča Reuters, ki se sklicuje na svoje vire, ameriški proizvajalec električnih avtomobilov ne more ustrezno poskrbeti za izolacijo zaposlenih.