Prototipa se na ameriških tleh predstavljata prvič, na ogled pa bosta v Los Angelesu še do 27. septembra. Foto: Land Rover
Prototipa se na ameriških tleh predstavljata prvič, na ogled pa bosta v Los Angelesu še do 27. septembra. Foto: Land Rover

Britanska znamka je že pred časom najavila, da bodo sredi desetletja predstavili novo generacijo modela defender. Oblikovne smernice in nekatere tehnološke novosti so predstavili s prototipom DC100, ki je zdaj v klasični in "kabriorazličici" na ogled še v Los Angelesu, kjer merijo odzive ameriške javnosti.

Čeprav gre za prototip, je že jasno, da bo videz novega defenderja manj robat kot pri neposrednem predhodniku, vendar pa z dizajnom in predvsem nepotrebnimi okraski ne bodo smeli pretiravati, če bodo želeli ohraniti tisti krog kupcev, ki je defenderja v preteklosti izbiral za bolj ali manj "delovno vozilo".

Bodo pa kupce verjetno uspešno privabljali z vsebinskimi lastnostmi, kot sta na primer nova generacija pogonskega sistema, ki delovanje prilagodi razmeram na terenu brez posredovanja voznika, ter topografski sistem, ki vozniku tridimenzionalno prikaže teren in predlaga optimalno izbiro poti na brezpotjih, v urbanih okoljih pa ta sistem prepoznava različne ovire in pešce.

Kot poudarjajo pri izdelovalcu, pa so sistemi v vozilu prilagojeni tudi že morebitnemu hibridnemu pogonskemu sklopu.