Suzuki želi v prihodnosti povsem novo zgodbo znamke ustvariti s pomočjo malih avtomobilov za velike zgodbe. Foto: Suzuki
Suzuki želi v prihodnosti povsem novo zgodbo znamke ustvariti s pomočjo malih avtomobilov za velike zgodbe. Foto: Suzuki

Avtomobilski salon v Tokiu bo za javnost odprl vrata 23. novembra in Suzuki namerava pod motom Ustvarimo povsem novo zgodbo predstaviti pet prototipov, ki naj bi zaznamovali prihodnjo ponudbo malih avtomobilov za velike zgodbe. Suzukijevi prodajni strategi seveda primarno razmišljajo o domačem trgu, kjer je kompaktnost vozil toliko bolj iskana, brez dvoma pa bo kateri izmed malčkov zašel tudi na druge trge.

Za naslednika dolgoletne Suzukijeve tradicije kompaktnežev s štirikolesnim pogonom bi lahko označili prototip x-lander, ki temelji na legendarnem modelu jimny, vsa štiri kolesa prototipa pa poganja 1,3-litrski motor.

Po kolesnicah znanih terenskih vozil in SUV-jev vozi tudi prototip iV-4, ki ima že tudi bolj ali manj potrjeno serijsko prihodnost, saj naj bi na evropske trge pripeljal leta 2015.

Med križance se uvršča prototip crosshiker, ki je naslednik prototipa G70 izpred dveh let, med njegovimi glavnimi značilnostmi pa izpostavljajo ekonomičnost, vključno s popolnoma novim litrskim trivaljnikom, ki zmore dovolj moči za pogon le 810 kilogramov težkega prototipa.

Predvsem v skladu s potrebami prebivalcev japonskih velemest pa je uglašen prototip hustler, malček z dokaj robato podobo, ki se spogleduje s SUV-ji, višje postavljenimi sedeži in dobro izkoriščenimi centimetri medosne razdalje.

Z malce manj škatlasto obliko pa se postavlja njegov sorodnik prototip hustler coupe, ki so mu oglatost ublažili s spuščajočo se linijo strehe.