Nissanovega posebneža bodo podelili srečnežu v nagradni igri, zanimiv pa je predvsem za častilce Batmana. Foto: Nissan
Nissanovega posebneža bodo podelili srečnežu v nagradni igri, zanimiv pa je predvsem za častilce Batmana. Foto: Nissan

Batmobil z uradnim imenom "The Dark Knight Rises™ Juke Nismo" je izdelan na osnovi serijske različice z vgrajenim 1,6-litrskim motorjem z največjo močjo 147 kilovatov (200 KM), ki poganja le sprednji par koles in avto s športnim podvozjem požene od 0 do 100 kilometrov na uro v 7,8 sekunde.

Tako kot se spodobi za Batmanova vozila, je karoserija v zamolklo črni matirani barvi, ki prevladuje tudi v potniški kabini. Komu je batmobil posvečen, pa poudarjajo logotipi netopirja, ki se pojavljajo tako na zunanjosti vozila kot tudi na vzglavnikih športnih sedežev in na stopalkah. Ponoči na tla izrišeta obris netopirja tudi lučki v vzvratnih ogledalih.

Pri Nissanu poudarjajo, da so izdelali le en takšen avtomobil, ki ga bodo na začetku marca 2013 podelili enemu izmed sodelujočih v nagradni igri, ki traja do konca februarja. Srečni nagrajenec ga bo verjetno lahko hitro dobro "unovčil", če se mu bo seveda pripravljen odpovedati, saj je zanimiv zbirateljski predmet za navdušence nad Batmanom.

Z uradno predprodajo malce manj filmsko zaznamovanih najzmogljivejših serijskih različic modela juke, ki so ga oplemenitili v Nissanovem športnem oddelku Nismo, pa bodo na nekaterih evropskih trgih začeli januarja 2013, marca pa naj bi prvi avtomobili tudi pripeljali h kupcem. Juke nismo bo na voljo z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom, v kombinaciji s klasičnim ali samodejnim menjalnikom.