Fiata fiorina bodo izdelovali v Turčiji. Foto: Fiat
Fiata fiorina bodo izdelovali v Turčiji. Foto: Fiat
Peugeot bipper
Peugeot bipper, dosežek italijansko-francoskega sodelovanja. Foto: Fiat

Podjetji sta izdelali dostavnike fiata fiorino, citroëna nema in peugeota bipperja, ki bodo na trge postopoma prihajali od konca letošnjega leta dalje.

Mali dostavnik je dolg 3,86 metra, prostornina tovornega prostora pa je kar 2,5 kubičnega metra. Ta prostornina se lahko zaradi prilagodljivega sovoznikovega sedeža poveča na 2,8 kubična metra, tovorni prostor pa je potem dolg 2,5 metra.

Na prvem mestu je praktičnost
Vozilo ima optimalno nakladalno višino in velika zadnja vrata s stranskim odpiranjem, lažje nakladanje tovora pa omogočajo tudi drsna stranska vrata. Pod pokrovom vozila se skrivajo tako bencinski in dizelski motorji, ti v zrak spustijo 119 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Standardna oprema teh dostavnikov so servovolan, ABS in varnostna blazina, dodatna oprema pa med drugim vključuje tudi senzorje za parkiranje in sistem ločenega zaklepanja tovornega prostora.

Podjetji sta v nove modele vložili 380 milijonov evrov, majhne dostavnike pa bodo izdelovali v turški tovarni Tofas, ki je v večinski lasti Fiata in Koca.