Kia rio sport sedan deluje bolj odraslo in ponuja več prostora za prtljago. Foto: MIV
Kia rio sport sedan deluje bolj odraslo in ponuja več prostora za prtljago. Foto: MIV

S 4.365 milimetri dolžine rio sport sedan deluje bolj odraslo, v kabini pa ponuja toliko prostora kot 320 milimetrov krajša različica. To pa je več kot pri prejšnji generaciji, saj so medosno razdaljo podaljšali za 70 milimetrov. Prostorsko najopaznejša pridobitev pri limuzini v primerjavi s petvratno kombilimuzino pa je približno sto dodatnih litrov prostornine v prtljažniku, kar skupno nanese uporabnih 389 litrov.

Za pogon bodo lahko kupci izbirali med dvema bencinskima štirivaljnikoma, in sicer 1,25-litrskim z največjo močjo 63 kilovatov (85 KM) in navorom 121 Nm ter 1,4-litrskim z največjo močjo 80 kilovatov (109 KM) in z navorom 137 Nm. Kar nekaj je tudi izbire pri opremi, sicer izdatno izpopolnjen seznam opreme pri osnovi ravni je namreč mogoče nadgraditi še s štirimi višjimi stopnicami.

Cenovna lestvica za različico s šibkejšim motorjem se začenja pri 11.290 evrov, za močnejšo pa pri 12.290 evrov, pri čemer pa še niso odšteti morebitni popusti, ki jih Kia ponuja v obliki tako imenovanih jokerjev, s katerimi je mogoče nabrati do skupno 600 evrov popusta.