Renaultov grand scenic je dobil prepoznavnejšo prednjo masko, družina pa je poleg scenica večja še za različico xmod. Foto: M. Kr.
Renaultov grand scenic je dobil prepoznavnejšo prednjo masko, družina pa je poleg scenica večja še za različico xmod. Foto: M. Kr.

Prenovljeni scenici se postavljajo z novo Renaultovo podobo prednje maske, kjer izstopa bistveno večji znak, bolj pa pridejo do izraza tudi dnevne luči s tehnologijo LED. Pod motornimi pokrovi si lahko odslej kupci izberejo tudi katerega izmed najsodobnejših motorjev iz družine energy, ki so precej bolj učinkoviti in zmernejši pri porabi goriva.

Kot do zdaj ostajata v ponudbi karoserijski različici krajšega scenica in daljšega grand scenica, prvi meri v dolžino 4.366 milimetrov, drugi pa 4.573 milimetrov in omogoča namestitev dodatnih dveh sedežev v tretjo vrsto. Novost v ponudbi pa predstavlja različica xmod, dolg je 4.372 milimetrov, z malce robatejšim zunanjim videzom in naprednim sistemom nadzora oprijema prednjih pogonskih koles, ki omogoča zanesljivejše premagovanje razdalj tudi v zahtevnih voznih razmerah na snegu, blatu, pesku in podobnem.

Ponudba motorjev je bolj ali manj enaka pri vseh treh različicah, nekaj razlik je povezanih le z značajem oziroma velikostjo vozila. Bencinski motorji so pri vseh treh trije, najšibkejši z 81 kilovati (110 KM), sledi s 85 kilovati (115 KM), najzmogljivejši pa ima 96 kilovatov (130 KM). Najšibkejši dizelski motor pri scenicu je dCi 95 s 70 kilovati (95 KM), ponudba pri grand scenicu in xmodu se začne stopničko višje z motorjem dCi 110 z močjo 81 kilovatov (110 KM). Najzmogljivejši med dizelskimi motorji pri scenicu in xmodu je dCi 130 z močjo 96 kilovatov (130 KM), pri grand scenicu predstavlja vrh motor dCi 160 z močjo 118 kilovatov (160 KM).

Za najcenejšega scenica morajo kupci v Sloveniji po ceniku odšteti 17.730 evrov, za grand scenica 19.730, za xmoda pa 19.580 evrov. Vendar pa so pri Renaultu že najavili popust v višini 3.300 evrov, kupcem pa ponujajo tudi pet let oziroma do 100.000 kilometrov brezplačnega servisiranja in eno leto obveznega ter kaskozavarovanja.