Kitajski partner koncerna Stellantis bo jeseni na izbranih evropskih trgih ponudil poceni mali električni avto leapmotor T03. Foto: Leapmotor
Kitajski partner koncerna Stellantis bo jeseni na izbranih evropskih trgih ponudil poceni mali električni avto leapmotor T03. Foto: Leapmotor

Gre za vozilo Stellantisovega partnerja, podjetja Leapmotor. Novico je nemški spletni strani Automobilwoche potrdil tiskovni predstavnik podjetja: "Potrjujemo, da so bile prve pred produkcijske enote modela Leapmotor T03 uspešno sestavljene v Stellantisovem proizvodnem obratu v Tychyju na Poljskem."

Začetek prodaje septembra

Pri Stellantisu so že sredi maja napovedali, da bo s septembrom na devetih evropskih trgih začeli prodajati električne avtomobile kitajskega proizvajalca Leapmotor. Mali električni avto bodo lahko kupili v Nemčiji, Franciji, Italiji, Nizozemski, Španiji, Portugalski, Belgiji, Grčiji in Romuniji. Kasneje bodo mrežo razširili še v Združeno kraljestvo, to naj bi se zgodilo marca prihodnje leto.

Glavni tekmec malemu mestnemu električnemu modelu T03, za katerega pri Stellantisu pravijo, da bo cenejši od citoëna e-C3, katerega cena naj bi bila pod 20.000 evri, bo trenutno dacia spring. Poleg T03 bo v prihodnosti v Evropi na voljo tudi popolnoma električni SUV srednje velikosti C10.

"Trga v cenovnem razredu 20.000 evrov nimamo namena prepustiti našim kitajskim konkurentom," je dejal šef Stellantisa Carlos Tavares, s čimer se je odzval na napoved kitajskega velikana BYD, da bo v Evropi predstavil model Seagull za manj kot 20.000 evrov.