Mercedes-Benzov S 65 AMG je prestižni poslovni športnik, namenjen dokaj ozkemu krogu kupcev z debelejšimi denarnicami. Foto: Daimler
Mercedes-Benzov S 65 AMG je prestižni poslovni športnik, namenjen dokaj ozkemu krogu kupcev z debelejšimi denarnicami. Foto: Daimler

Motorno najplemenitejšo različico Mercedes-Benzovega razreda S, ki so ga dodatno oplemenitili specialisti pri AMG-ju in precej presega zmogljivosti tiste z osemvaljnikom, bodo v drugi polovici novembra hkrati predstavili na dveh koncih sveta, na avtomobilskih salonih v Los Angelesu in Tokiu. Uradni začetek prodaje pa napovedujejo za marec 2014 in znana je že tudi okvirna cena na domačem nemškem trgu, pregrešnih 232.050 evrov, vključno z 19-odstotnim davkom.

Za ta denar bodo kupci dobili prestižno limuzino razreda S, z daljšo medosno razdaljo, v kateri se pod motornim pokrovom skriva 6,0-litrski dvanajstvaljnik V12, seznam opreme pa vsebuje najnovejšo tehnologijo s področja varnosti, udobja in zabave za voznika in sopotnike. Vrhunski prestiž pa je še dodatno oplemeniten s športnim priokusom, značilnim za vse AMG-jeve izdelke.

Med najnovejšimi tehnološkimi sladkorčki pri Mercedes-Benzu izpostavljajo aktivno podvozje, prvo ki tako rekoč vidi cesto pred vozilom, ter se ji prilagaja, in to vse do hitrosti 250 kilometrov na uro, koliko elektronika dovoli sicer bolj zmogljivemu agregatu. Zadnjemu primerni pa so tudi pospeški, najdinamičnejša limuzina razreda S namreč od 0 do 100 na uro pospeši v 4,3 sekunde.