Povezovalca 2. zimskega Panča sta bila Andrej Težak - Tešky in Boštjan Gorenc - Pižama, ki tako kot nastopajoči nista skoparila s stand up vložki med napovedovanjem naslednjega nastopajočega komika. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Povezovalca 2. zimskega Panča sta bila Andrej Težak - Tešky in Boštjan Gorenc - Pižama, ki tako kot nastopajoči nista skoparila s stand up vložki med napovedovanjem naslednjega nastopajočega komika. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Tin in Pižama o 2. zimskem Panču

2. zimski Panč, festival stand up komedije, je tako kot v preteklem letu ponudil hkratne nastope komikov v Mariboru in Ljubljani. MMC je obiskal oba festivalska dneva, in sicer v Ljubljani v prostorih Cvetličarne.

Vsak večer 5 komikov: 3 Slovenci, 1 Hrvat, 1 Anglež/-inja
Mednarodni festival Panč je ponudil pestro vsebino stand up nastopov. Vsak večer smo se lahko nasmejali trem slovenskim komikom, enemu hrvaškemu in enemu angleškemu. V petek so v Ljubljani nastopili: Mirza Tvrtković, Janez Trontelj, Vlatko Štampar iz Hrvaške, Klemen Bučan in Angležinja Carly Smallman. Prireditev je povezoval Andrej Težak - Tešky. Dan pozneje je omenjena zasedba nastopila v Mariboru, v Ljubljani pa smo se ob odprtju drugega festivalskega dne najprej nasmejali voditelju Boštjanu Gorencu - Pižami. Za njim so oder zasedli komiki v naslednjem vrstnem redu: Klavdija Vlaj, Mladen Pahović, Goran Furjan iz Hrvaške, Tin Vodopivec in Anglež Tom Allen.

Primerjava s 1. zimskim Pančem
Opazili smo lahko, da je stand up komedija zelo priljubljena pri obiskovalcih festivala Panč, ki ponuja tako poletno kot zimsko stand up dogajanje. Občinstvo je svojo naklonjenost izražalo z izredno sproščenim vzdušjem, sodelovanjem z nastopajočimi in predvsem - razprodanim prizoriščem oba festivalska dneva. Priča smo bili tudi organizacijski "utečenosti" in pestrosti pri izbiri komikov, saj je nastopilo kar nekaj "novincev Panča" v primerjavi s preostalimi festivali Panč.

V fotogaleriji vas vabimo na ogled fotoutrinkov obeh festivalskih dni 2. zimskega Panča. V videoposnetku lahko prisluhnite izsekom nastopajočih in izjavi komika Tina Vodopivca, ki je idejni oče in eden izmed soorganizatorjev Panča. Med odgovarjanjem na naša vprašanja se mu je povsem po naključju pridružil tudi Boštjan Gorenc - Pižama, stari znanec stand up nastopov, pripovedovalec pravljic, prevajalec in še marsikaj drugega.

Sicer pa: Panč ne spi. Pripravlja se na avgust, ko bo že četrtič nasmejal občinstvo na Ljubljanskem gradu. Organizatorji obljubljajo pestro večdnevno stand up dogajanje z domačimi in tujimi komiki.

Videoutrinki prvega večera 2. zimskega Panča v Ljubljani.

Videoutrinki drugega večera 2. zimskega Panča v Ljubljani.

Tin in Pižama o 2. zimskem Panču